Liga Campionilor

Kompany, resemnat: „N-avem scuză!”. Kimmich admite: „Am comis prea multe greșeli”

Vincent Kompany, fără reacție / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu   —  joi, 24 octombrie 2024

Bavarezii au acuzat și arbitrajul lui Zlavko Vincic după umilința suferită la Barcelona (1-4), în fața căreia au pierdut pentru prima oară după 6 victorii consecutive.

Barcelona i-a aplicat o veritabilă corecție lui Bayern, miercuri seară. Un 4-1 revanșă pentru acel 2-8 din „sferturile” Ligii 2019 - 2020, dar și pentru celelalte 5 eșecuri consecutive care au urmat. O corecție ușurată mult de evoluția nemților, care, cu excepția unui sfert de oră, după golul luat în secunda 57, au fost un dezastru.

Vincent Kompany: „A fost o înfrângere clară”

Antrenorul oaspeților, Vincent Kompany, a admis că echipa sa n-are nicio scuză pentru eșecul la scor suferit în Catalunya. „De ce am pierdut? Nu există scuze pentru înfrângerea de astăzi. Vreau să felicit FC Barcelona pentru această victorie. Am pierdut, a fost o înfrângere clară. Vom rămâne uniți și vom învăța din această înfrângere”, și-a început tehnicianul belgian conferința de presă..


Kompany a mai spus că „primul gol a fost foarte amar. Timp de o jumătate de oră din prima repriză am avut senzația că putem câștiga și apoi jocul s-a schimbat cu al doilea și al treilea gol. Analiza corectă a acestui meci o vom face cu calm, astfel încât să putem învăța din acest eșec dureros”.

Vincent Kompany: „Aveam nevoie de aer proaspăt”

Ca jucător, el a pierdut toate meciurile disputate împotriva Barcelonei, patru la număr, dar n-a vrut să facă nicio comparație între Barca din acele vremuri și echipa lui Hansi Flick: „Sunt vremuri diferite și Barça are întotdeauna fotbaliști grozavi, nu poți compara”.

De ce făcut patru schimbări în același timp în minutul 60? „Am adus mulți jucători pentru că aveam nevoie de aer proaspăt. Patru înlocuiri nu sunt neobișnuite când ești condus cu 4-1. Diferența era mare în acel moment, așa că ne doream energie nouă. Am vrut să oferim o altă dinamică jocului”.


Joshua Kimmich: „A fost fault la Kim, trebuia fluierat”

Mijlocașul Joshua Kimmich, la rându-i, a admis că „am comis prea multe greșeli”, dar a apreciat că în faza ce a condus la golul doi al Barcelonei, marcat de Robert Lewandowski, a fost vorba de un fault: „Kim a sărit să respingă balonul cu capul, însă Fermin l-a împins din spate. Arbitrul trebuia să fluiere”.

Pentru căpitanul Manuel Neuer, meciul s-a pierdut la mijlocul terenului: „Acolo ne-a lipsit agresivitatea. Trebuia să facem un marcaj mai agresiv la jucătorii lor de creație, cei care distribuie mingiile. N-am făcut-o și ne-au sancționat, în special pe contraatac”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.