Volei

Caz inedit în voleiul italian: trei perechi de surori joacă în aceeași echipă

Trei perechi de surori joacă pentru o echipă italiană/SSD Giocosport Barzano

Articol de David Istrate   —  joi, 24 octombrie 2024

Giocosport Barzano, o echipă de volei din ligile regionale ale Italiei, a ajuns în atenția presei, grație unui detaliu remarcabil. Mai exact, în lotul echipei se regăsesc trei perechi de surori.

Giocosport Barzano a debutat în această toamnă în Serie C, o ligă inferioară din voleiul italian. Antrenorul Massimo Bolzoni nu a avut, însă, nevoie de prea mult timp pentru a lucra la chimia echipei.

Asta pentru că în lotul formației din nordul Italiei se află trei perechi de surori: Serena și Arianna Meroni, Sara și Martina Marini și Laura și Alessia De Felice. Interesant este că și mamele lor, Laura Aldeghi, Elisabetta Cazzaniga și Marcella Dozio, au jucat împreună la nivel de juniori.

Mamele celor 6 voleibaliste au jucat împreună la nivel de juniori


„După multă vreme, ne-am întâlnit pe Facebook și ne-am promis că vom juca împreună, la fel ca la juniori. Ne-am reunit și am început să evoluăm ca foste glorii în campionatul Csi Open. Ne aduceam fiicele cu noi și, între puncte, trebuia să le hrănim sau să le schimbăm scutecele”, a spus Laura Aldeghi pentru primamerate.it.

În 1996, Aldeghi și Cazzaniga au înființat o asociație dedicată promovării sportului în Barzano pe care au numit-o Giocosport. 19 ani mai târziu, cele două foste voleibaliste au decis să dea startul unei echipe de volei și au cooptat-o și pe Marcella, fosta lor coechipieră.

Formația s-a dezvoltat în ultimii nouă ani și, în prezent, Giocosport Barzano oferă antrenamente de volei la U12, U13, U14, U16 și U18. Printre antrenoare se regăsesc și Arianna Meroni, una din fiicele Elisabettei Cazanica, și Martina Marini, una din fiicele Laurei Aldeghi.

SSD Giocosport Barzano

„Ele nu sunt văzute ca «fiicele cuiva», ci sunt tratate ca niște coechipiere”

În paralel, Giocosport Barzano și-a continuat misiunea de a promova sportul și organizează activități de introducere în sport, gimnastică artistică, gimnastică acrobatică sau clase de Zumba și Pilates.

Începând cu acest sezon, după promovarea Alessiei De Felice de la categoria U18, Giocosport Barzano are în lot trei perechi de surori. „Anul trecut nu a fost ușor, dar acum este diferit. Grupul este foarte unit, iar ele nu sunt văzute ca «fiicele cuiva», ci sunt tratate ca niște coechipiere ceea ce e foarte frumos”, a adăugat Laura Aldeghi, vicepreședintele Giocosport Barzano.

Echipa italiană a debutat cu succes în Serie C, trecând cu 3-0 (25-20, 25-22, 25-18) de Vedanese.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.