Europa League

Se face lumină! Daily Record știe cine și de ce i-a tăiat din salariu lui Ianis + cât câștigă Hagi jr la Rangers

Ianis Hagi are bagajele făcute la Rangers, foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu, Daniel Scorpie   —  joi, 24 octombrie 2024

Ianis Hagi a fost expediat la echipa a doua a lui Rangers, în vară, și a stat acolo până a acceptat să renunțe la clauza din contract potrivit căreia i se mărea salariul la al 100-lea meci oficial pentru Rangers.

Ianis Hagi va privi din tribună, diseară, meciul lui Glasgow Rangers cu FCSB. Victima unei decizii luate în vară de managerul Philippe Clement, împreună cu Consiliul Director al clubului.

Ca să-l determine să plece, pentru că nu renunța la clauza potrivit căreia salariul i se mărea cu 7.000 de euro lunar din momentul în care bifa meciul oficial cu numărul 100 la Rangers (avea 99!), Clement l-a trimis pe Ianis la echipa a doua. Totodată, nu l-a trecut pe lista pentru Europa League, expediată la UEFA.

Philippe Clement i-a tăiat clauza lui Ianis Hagi. Românul câștigă jumătate din banii belgianului!


Ulterior, Ianis a cedat și a fost reprimit la prima echipă. Iar Clement, chestionat miercuri, a explicat că „atunci a trebuit să reglăm niște lucruri”. Ce n-a spus, dar dezvăluie acum Daily Record, e că tehnicianul belgian a primit încă 4 ani de contract, până-n 2028, iar salariul i-a fost mărit la 3 milioane de euro pe sezon.

În același timp, explicând că lucrează la „sustenabilitatea financiară a clubului”, el a tăiat din salariile jucătorilor. Ianis a fost direct vizat și acum câștigă (doar) 1,4 milioane de euro pe an, jumătate din contractul lui Clement! De altfel, niciun alt jucător de la Rangers nu se apropie din punct de vedere financiar de antrenor.

Philippe Clement a dat vina pe Consiliul de Conducere pentru „surghiunul” lui Ianis Hagi

Interesant este că, după ce l-a reprimit pe Hagi jr la prima echipă, Clement a arătat cu degetul spre Consiliul de Conducere: „A fost o problemă privind contractul, dinainte de mandatul meu. Problema a fost rezolvată. Ambele părți, clubul și Hagi, s-au întâlnit, iar totul s-a rezolvat, așa că este normal să se fi întors în lot, la antrenamente. Acum trebuie să-l readucem la cel mai bun nivel al lui.


Evident că sunt încântat că această situație, cu care nu mi-a plăcut să mă confrunt, s-a rezolvat. Ianis s-a comportat tot timpul bine, relaționarea noastră a fost bună, nu a existat nicio problemă între noi. A făcut tot ce aștepți de la un jucător profesionist. A fost un exemplu din acest punct de vedere, cu siguranță”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.