Tenis

Discurs agresiv despre banii din tenis: „Spunem de mulți ani: jucătorii nu sunt compensați cum trebuie!”

Ahmad Nassar/Instagram (PTPA)

Articol de David Istrate   —  joi, 24 octombrie 2024

Ahmad Nassar, directorul executiv al Asociației Jucătorilor Profesioniști de Tenis (PTPA), a vorbit, în cadrul unui interviu, despre subiectele care ard în tenisul mondial: calendarul încărcat, dopajul și felul în care sunt plătiți jucătorii.

Ahmad Nassar a devenit directorul executiv al PTPA în august 2022, la trei ani după ce această asociație a fost fondată de Novak Djokovic. Folosindu-și experiența acumulată în Liga Profesionistă de Fotbal American (NFL), Nassar și-a propus să construiasă fundația asociației, concentrându-se pe viziunea, valorile și principiile acesteia.

Ahmad Nassar: „Nu putem să discutăm mereu de viitor și să promitem, dar să nu se materializeze nimic”

La mai bine de doi ani după ce a preluat funcția de director executiv al PTPA, Ahmad Nassar a vorbit pentru Ubi Tennis despre problemele actuale ale tenisului.


„Calendarul trebuie să aibă mai mult sens. În acest moment, nu are. E un efort pentru jucători și e un efort pentru fanii care încearcă să își urmărească favoriții în fiecare săptămână. Trebuie rezolvat calendarul și alte probleme precum meciuri jucate târziu și utilizarea mingilor diferite pe diferite suprafețe”, a declarat conducătorul PTPA.

De asemenea, Ahmad Nassar a spus că, la începutul acestui an, oficialii turneelor de mare șlem au avut o întâlnire cu reprezentanți asociației jucătorilor, în cadrul căreia au prezentat viziunea unui circuit premium, însă deocamdată nu s-a făcut niciun pas.

„Vor să își protejeze turneele și locul de muncă. Vor să protejeze totul. Nu îi blamez. Însă nu ne permitem să trecem printr-o perioadă de inactivitate […] Avem nevoie de o schimbare reală și de o cronologie reală […] Nu putem să avem această discuție care se referă mereu la viitor și întotdeauna să promitem dar niciodată să nu se materializeze nimic”, a adăugat Nassar.

„Nimeni nu se întreabă cum există asemenea turnee demonstrative? Ele nu sunt organizații de caritate”


Directorul executiv al PTPA a oferit o altă perspectivă cu privire la turneele demonstrative, precum Six Kings Slam, spunând că rădăcina problemei este de fapt în altă parte.

„Faptul că jucătorii participă la demonstrative nu are nimic de-a face cu calendarul. Are totul de-a face cu faptul că ei nu sunt compensați corect. Nimeni nu se întreabă cum există asemenea turnee demonstrative? Nu sunt organizații de caritate. Cum există și cum le oferă atât de mulți bani jucătorilor? Realitatea este că jucătorii au această valoare. Biletele se vând, iar oamenii vin la meciuri și arată interes pentru jucătorii care participă la demonstrative. Asta reîntărește faptul pe care noi îl spunem de ani de zile și anume că jucătorii nu sunt compensați cum trebuie în structura actuală a circuitului”, a explicat Nassar.

În finalul interviului, Ahmad Nassar a accentuat necesitatea înființării unei organizații independente anti-doping.

„ITF trebuia reformată […] Sunt interesat să existe o organizație independentă cu adevărat care să aibă o finanțare potrivită, care să le permită jucătorilor să aibă parte de un tratament corect […] Nimeni nu este mai interesat de corectitudinea sportului decât jucătorii care evoluează, nu?”, a concluzionat directorul PTPA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.