Handbal

Răscoală împotriva lui Vipers Kristiansand, clubul care își anunțase falimentul: „Scandalos! E dopaj financiar, nu e drept față de cluburile de bună credință din handbal”

Katrine Lunde, în fața Rapidului / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea   —  joi, 24 octombrie 2024

Jan Larsen, directorul lui Aalborg, nu e de acord cu modul în care Vipers Kristiansand a fost salvată încă o dată de la faliment.

Peter Gitmark, fostul președinte al lui Vipers, a recunoscut că a gestionat greșit bugetul în ultimii ani, unii în care clubul a câștigat de 3 ori Liga Campionilor la handbal feminin.

Salariile oferite au depășit veniturile, iar trupa din Kristiansand a fost în mai multe rânduri în pragul falimentului. Deși conducerea anunțase tragerea obloanelor, un investitor local a intervenit și a mai amânat o dată verdictul.

Contestă modul în care Vipers Kristiansand s-a salvat de la faliment


Jan Larsen, conducătorul lui Aalborg, finalista ediției precedente din Liga Campionilor la handbal masculin, nu e de acord cu strategia norvegiencelor.

E o nebunie că s-a ajuns aici. Nu am cuvinte. Din punctul meu de vedere este scandalos să consumi bani pe care nu îi ai, iar cu ei să câștigi trofee. Cred că nu e drept pentru ceilalți jucători și pentru lumea exterioară.

Nu mai e nicio noutate că formația a trebuit să strângă iar milioane pentru a se salva. I se poate întâmpla oricui, dar deja devine frivol când situația se repetă.

V-am spus, rămân fără cuvinte. Nu este prima dată când se întâmplă. E un fel de dopaj financiar în relația cu echipele de bună credință, care își gestionează corect bugetul



- Jan Larsen, potrivit

Jan Larsen / FOTO: Imago

Vipers continuă în Liga Campionilor


Datoriile lui Vipers atingeau 2,1 milioane de euro la finalul săptămânii trecute. La capătul ședinței de duminică, șefii clubului au anunțat că n-au reușit să facă rost de bani și că echipa o să dispară. Neașteptat, luni au revenit cu un comunicat în care au transmis că situația a fost provizoriu rezolvată.

Vipers Kristiansand face parte din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. A strâns 5 puncte în primele 6 runde și ocupă locul 5, unul care duce în optimile de finală.

Printre adversare se numără și Rapid. Vicecampioana României e prima sub linia calificării. Clasamentul grupei:

FOTO: EHF
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.