Campionate

Dennis Man, lider într-un clasament unic în Serie A » L-a lăsat în urmă pe Kvaratskhelia

Dennis Man, lider într-un clasament unic în Serie A. Foto: Imago

Articol de George Nistor   —  joi, 24 octombrie 2024

Dennis Man trece prin cea mai bună formă a sa, în tricoul Parmei, la revenirea în Serie A. Internaționalul de 26 de ani deține prima poziție într-un clasament unic al campionatului, relevant pentru ascensiunea fulminantă a jucătorului român.

Extrema „crociata” a avut un început excelent de sezon. A marcat de trei ori și a oferit o pasă de gol în cele opt etape disputate, iar cota sa a ajuns la 15 milioane de euro.

Man este anunțat titular în Parma - Empoli, duelul celor mai tinere formații din Serie A, programat duminică, la 13:30, pe Stadio Ennio Tardini.

Dennis Man, pe locul 1 în clasamentul acțiunilor de atac încheiate cu șut în Serie A


Tot mai apreciat pentru evoluțiile, Dennis Man are și cifrele de partea sa. Într-un clasament al acțiunilor de atac încheiate cu șut, românul se poziționează pe locul 1, fiind cel mai implicat dintre toți jucătorii competiției interne.

Nu mai puțin de 48 de acțiuni l-au avut pe Man în prim plan, cinci dintre acestea încheindu-se cu gol marcat. Pe locurile 2 și 3 se regăsesc Khvicha Kvaratskhelia, starul lui Napoli și Adrian Bernabe, mijlocaș la Parma, ambii cu câte 47 de acțiuni.

27de goluri și 13 assist-uri are Dennis Man în tricoul Parmei, din 2021 și până în prezent

Meciul dintre Parma și Empoli de duminică se va disputa sub semnul „tinereții” din Seriei A, cele două lăudându-se cu cele mai tinere echipe din campionat.


„Ducalii” au cea mai mică medie de vârstă, 23 de ani și 299 de zile, cifră ce reflectă strategia președintelui Kyle Krause, care a decis să se concentreze în mare măsură pe tineri, pentru a construi o echipă competitivă. Media toscanilor, în schimb, este de 24 de ani și 110 zile.

Dennis Man mai are contract cu Parma până în 2027. Foto: Imago

Relația mea cu Bony și Man s-a născut în afara terenului. Suntem o familie mare și asta se reflectă pe teren. Am devenit ca niște frați, se vede această legătură pe teren, ne ajută foarte mult în meciuri. Parma este foarte importantă pentru mine. Un oraș și un club care m-au primit foarte bine și chiar și în acel moment dificil de la sosirea mea mi-au fost toți aproape.



- Adrian Bernabe, mijlocaș Parma

Parma, proiect de anvergură. Kyle Krause a ajuns la 99%

Kyle Krause a preluat încă 9% din acțiunile Parmei de la Nuovo Inizio, societate constituită de șapte antreprenori locali cu scopul de a readuce clubul în prim planul fotbalului italian după falimentul din 2015.

Americanul a achitat 2 milioane de euro în schimbul obligațiunilor și a ajuns astfel la 99%, pas care îi permite să dezvolte strategia „gialloblu” pentru următorii ani.

În luna iunie a anului viitor se estimează că va începe construcția noii arene Tardini, al cărui șantier se va întinde pe o durată de 27 de luni.

Proiectul se concentrează pe demolarea și reconstrucția actualului stadion, iar investiția se ridică la aproximativ 138 de milioane de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.