Handbal

Spaniolii se înclină în fața lui Dinamo: „Au obținut rezultate imediate”

Dinamo a învins-o pe Sporting Lisabona cu scorul de 33-29, în runda cu numărul #6 a grupelor Ligii Campionilor.

Articol de David Istrate   —  joi, 24 octombrie 2024

Victoria obținută de echipa de handbal masculin a lui Dinamo București împotriva lui Sporting Lisabona a fost remarcată și în presa spaniolă, care o numește pe trupa lui David Davis una dintre surprizele Ligii Campionilor.

Miercuri, 23 octombrie, într-un meci din etapa a 6-a a Ligii Campionilor la handbal masculin, Dinamo București a câștigat cu 33 la 29 derby-ul cu Sporting Lisabona. După o primă repriză echilibrată, la capătul căreia portughezii conduceau cu 15-13, „dulăii” s-au dezlănțuit și au trecut la controlul partidei.

Mundo Deportivo: „Echipa din România s-a descurcat într-un mod exemplar după schimbarea antrenorului”

Conduși de Ali Zein (7 goluri) și de Haniel Langaro (6 goluri), dinamoviștii nu au mai putut fi ajunși. Așadar, trupa din Capitală a obținut a patra victorie stagională și se menține pe podiumul grupei B.


Succesul lui Dinamo a fost remarcat și de Mundo Deportivo care a scris că „echipa din București a câștigat duelul celor mai mari surprize ale noului sezon, administrându-i prima înfrângere stagională lui Sporting”.

Jurnaliștii spanioli i-au menționat pe Langaro și Zein, foștii handbaliști ai Barcelonei, și au lăudat tranziția de la Xavi Pascual la David Davis.

„Echipa din România s-a descurcat într-un mod exemplar după schimbarea antrenorului: Xavi Pascual a semnat cu Veszprem și i-a predat sceptrul unui alt antrenor catalan, David Davis, care a obținut imediat rezultate la întoarcerea lui Dinamo în Liga Campionilor”, a notat Mundo Deportivo.

Elevii lui David Davis au patru victorii și două înfrângeri cu o etapă înainte de finalul turului


„Am jucat deja 5-6 meciuri, cred că echipa are un nivel bun, acasă ne putem bate cu oricine, dar să spunem că putem fi între cele mai bune team-uri nu e posibil, vedem unde ne putem situa în decembrie sau unde ne dorim să ajungem în martie 2025. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”, a declarat David Davis, antrenorul campioanei României, la conferința de presă.

Dinamo București a trecut în acest sezon de Fredericia Handbold Klub (37-28), Orlen Wisla Plock (28-26), HC Eurofarm Pelister (34-25) și Sporting CP (33-29) și a pierdut cu Veszprem HC (24-36) și cu Paris Saint-Germain (32-35).

Pentru „dulăi” urmează două confruntări cu Fuchse Berlin, care coincid cu terminarea turului și începutul returului. Meciul de pe teren propriu este programat în 31 octombrie, în timp ce disputa din Germania va avea loc în 21 noiembrie. Fuchse Berlin are trei victorii și două înfrângeri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.