Liga 1

S-a făcut lumină! Ce se întâmplă între Dan Petrescu și Louis Munteanu: „A venit la mine în birou”

+13 Foto
Schimbat în prelungiri, Louis Munteanu l-a smucit pe Panin și ignorat pe Dan Petrescu!

Articol de Cezar Titor   —  joi, 24 octombrie 2024

Dan Petrescu, 56 ani, tehnicianul celor de la CFR Cluj, a făcut lumină în cazul conflictului cu Louis Munteanu, declanșat de internaționalul U21 în epilogul partidei de pe „Ilie Oană”, 0-0 cu Petrolul.

În disputa de weekend-ul trecut, „Bursucul” l-a titularizat pe Michel pe postul de vârf, Louis Munteanu fiind lăsat pe banca de rezerve, la doar câteva zile. Atacantul transferat de la Fiorentina a fost introdus imediat după pauză, fiind schimbat însă în minutul 90+4. Reacția lui nu a fost dintre cele mai plăcute.

A fost surprins de camerele TV în timp ce își vocifera nemulțumimriea și îl smucea pe Cristi Panin, delegatul „feroviarilor”. L-a ignorat total pe A1 al trupei în alb și vișiniu. La câteva zeci de secunde distanță, Dan Petrescu a fost surprins în timp ce negocia cu jucătorul său, însă părea că vorbele fostului mare fundaș lateral nu sunt recepționate cu brio de Munteanu.


Dan Petrescu: „Am înțeles gestul său. Din prea multă dorință de a juca”

„S-a făcut mult tam-tam pe această temă, mă așteptam, era normal. Jucătorul nu era accidentat, iar eu îmi întrebam staff-ul ce s-a întâmplat cu el, eram nedumerit de ce șchioapătă. L-am pus pe Camora să îl întrebe. El a spus că este bine, dar eu îl vedeam șchiopătând în continuare. Am luat decizia de a nu îl mai ține în teren, crezând că se rupe, nu am vrut să risc.

El nu a înțeles, a crezut că l-am schimbat pentru că nu a jucat bine. Am vrut să îi explic pe bancă, m-am dus la el, însă el era nervos. A fost o reacție normală, el vrea să joace fotbal. Nu am avut vreo problemă cu el, s-a antrenat mereu excelent, a fost primul la toate testele, nu am avut absolut nimic să-i reproșez.

Am înțeles ce a făcut, fiind din prea multă dorință de a juca. A suferit, abia calificase echipa mică la Campionatul European și voia să fie pe teren. Îl înțeleg. Nu sunt supărat pe el”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare partidei cu Sepsi din Superligă.


L-am lăsat să se liniștească, apoi a venit la mine în birou. I-am spus: «Știu de ce ai venit». A venit să își ceară scuze, eu i-am spus că nu am nici măcar o problemă, să vorbească cu ceilalți. Nu e prima oară când mi se întâmplă asta, mai ales cu un jucător tânăr. Cred că este de mare valoare, iar noi avem mare nevoie de el.



Poate face oricând diferența. Va trebui să aibă o atitudine bună mereu. Talent are. Sunt convins că va fi golgheterul României și va ajunge și la echipa națională. Cel mai important este să se recupereze cât mai repede și să ne ajute să câștigăm meciuri.



- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

„Nici eu nu am fost ușor de antrenat”

Chestionat dacă a avut vreo reacție similară în timpul carierei de fotbalist, „Bursucul” a mărturisit că și el se manifesta într-un mod asemănător cu cel al lui Louis Munteanu: „Am avut mai multe, nu una singură. La cum mă cunoașteți, vă dați seama că am avut. Nici eu nu eram ușor de antrenat.A Însă, la fel ca el, eram foarte profesionist. Eram primul la antrenament dimineața și plecam ultimul. Asta încerc să fac și ca antrenor. Am fost și eu la fel, am avut ieșiri, este de înțeles. Eu sper că a înțeles.”

Poate vor mai fi episoade similare în cariera lui. Nimeni nu vrea să iasă de pe teren. Dacă ar fi accidentat, nu ar fi o problemă, însă el nu a înțeles asta. El a crezut că este doar o lovitură. Pentru mine, acest episod a trecut. Important este meciul cu Sepsi, dar și să-l recuperăm pe Louis. Discuțiile acestea le-au avut și antrenorii, și conducătorii.



Să nu facem o dramă. Dacă era un jucător cu mai multă experiență, înțelegeam. Am avut probleme cu mai mulți jucători: Țucudean, Culio sau Omrani. Este important că vrea să fie în teren, sunt convins că va ajunge un mare jucător. Nu cred că voi mai avea probleme cu el, însă nu se știe niciodată în fotbal.



- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Louis Munteanu a ținut să își prezinte scuzele în mod public

După ce Dan Petrescu și-a terminat discursul în fața camerelor de filmat, Louis Munteanu a ținut să își prezinte în mod public scuzele față de tehnicianul său, Cristi Panin, dar și față de coechipieri.

„Vreau să vorbesc și eu despre incident. Nu am avut o reacție corectă față de Mister. Vreau să spun public că îmi pare rău față de Panin, de Mister și de colegi. Nu am avut o reacție bună, a fost una urâtă și nu mă caracterizează.

Am simțit o durere la picior, am o leziune. Nu am avut niciodată o problemă musculară și nu am știut să gestionez situația cum trebuie. Probabil și de asta m-a scos din teren, îmi vrea binele. Știu că m-a dorit mult aici și nu a vrut să îmi facă rău. Încă o dată, îmi cer scuze față de toată lumea din club. Îmi place să câștig, aceasta a fost mentalitea mea încă de mic”, a opinat atacantul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.