Conference League

Direct în istorie! Prima victorie în cupele europene pentru echipa din țara cu 350.000 de locuitori

Vikingur Reykjavik, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene   —  joi, 24 octombrie 2024

S-a scris istorie în Conference League! Vikingur Reykjavik, liderul din campionatul Islandei, a obținut prima victorie din istorie în grupele unei competiții europene. De altfel, este prima victorie obținută de o echipă din Islanda în faza principală dintr-o cupă europeană.

Vikingur Reykjavik a învins-o pe teren propriu pe Cercle Brugge, scor 3-1, în etapa 2 din Conference League. Sunt primele puncte din istorie pe care formația din Islanda le obține în grupele unei competiții europene.

Vikingur Reykjavik a scris istorie în Conference League

Oaspeții au deschis scorul în minutul 16, prin Kazeem Olaigbe (21 de ani), însă belgienii nu s-au putut bucura prea mult de avantaj. Islandezii au egalat la faza imediat următoare, prin Ari Sigurpalsson (21 de ani). 2-1 se putea face în prelungirile primei reprize, însă Danijel Djuric (21 de ani) a ratat o lovitură de la 11 metri.


În cele din urmă, formația din Islanda a marcat de două ori pe final. Djuric și-a luat revanșa și a marcat golul 2 în minutul 76. Gunnar Vatnhamar (29 de ani) a stabilit scorul final, 3-1 pentru Vikingur Reykjavik în minutul 83.

A fost prima victorie a celor de la Vikingur în această ediție de Conference League, dar și prima din istorie pentru o formație din Islanda. Pentru Vikingur Reykjavik urmează duelurile cu Borac Banja Luka, Noah, Djurgarden și LASK. În campionat, islandezii sunt pe primul loc, cu 59 de puncte, la egalitate cu Breidablik, ocupanta locului 2.

Cele două vor juca meciul decisiv pentru titlu pe 27 octombrie. Vikingur a evoluat în preliminariile Ligii Campionilor, însă a fost eliminată în primul tur de Shamrock Rovers. A „coborât” în Conference League și a trecut de Egnatia (Albania), Flora (Estonia) și Santa Coloma (Andorra).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.