Europa League

Verdictul lui Adrian Porumboiu pentru golul lui Miculescu din Rangers - FCSB

+13 Foto
Golul lui Miculescu cu Rangers trebuia VALIDAT » Specialistul a dat verdictul: „Condiții regulamentare” / foto: Imago

Articol de Cezar Titor   —  vineri, 25 octombrie 2024

Adrian Porumboiu, 74 ani, unul dintre cele mai importante nume din arbitrajul românesc all-time, a comentat faza litigioasă din prologul partidei dintre Rangers și FCSB, scor 4-0, când David Miculescu i-a sustras balonul goalkeeper-ului Jack Butland și a marcat cu poarta goală.

„A fost gol corect, marcat în condiții regulamentare”, a opinat fostul mare arbitru pentru GSP.ro.

Marco Di Bello, centralul italian al partidei, a fluierat pentru fault în atac, iar faza nu a putut fi verificată de oficialii din camera VAR. Motivul? „Centralul” oprise faza, înainte ca atacantul roș-albaștrilor să marcheze.


După terminarea partidei, Elias Charalambous și David Miculescu au mărturisit că le-a fost transmis de către „cavalerul în negru” că a comis o eroare, iar golul ar fi trebuit să fie validat

Dacă golul meu era valabil, altul era rezultatul. Eu am dat în minge, am dat gol. Arbitrul mi-a cerut scuze la pauză, a zis că a fost greșeala lui, că a fluierat înainte. Nu am căzut acolo, era încă 0-0.



- David Miculescu, atacant FCSB, după partida cu Rangers

FCSB a pierdut categoric pe Ibrox, 0-4 cu Rangers. Tom Lawrence, Vaclav Cerny, cu o „doppietta” și Hamza Igamane au semnat reușitele trupei lui Philippe Clement. În urma acestui eșec usturător, campioana en-titre din Superligă se situează pe locul 13 din grupa XXL de Europa League, cu un golaveraj neutru.


Pentru trupa roș-albastră, în aventura europeană, urmează partidele cu Midtjylland (7 noiembrie, ora 19:45) și Olympiacos (28 noiembrie, ora 22:00), ambele pe teren propriu.

Marius Avram, fost arbitru cu ștate vechi în primul eșalon, este de aceeași părere cu Adrian Porumboiu.

Nu este fault. Mai mult decât atât, a anulat posibilitatea analizei VAR prin faptul ca a fluierat înainte sa intre mingea in poarta fără să întârzie fluierul conform protocolului VAR.



O greșeală dublă. În cazul în care ar fi respectat protocolul VAR și ar fi întârziat fluierul anulând golul, sunt sigur ca ar fi fost întoarsă decizia.




- Marius Avram, pentru GSP

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.