Tenis

Jannik Sinner a numit cel mai greu moment prin care a trecut în acest an: „A trebuit să înțeleg cine mi-e prieten și cine nu”

Jannik Sinner, la Six Kings Slam/Foto: Imago Images

Articol de David Istrate   —  vineri, 25 octombrie 2024

Jannik Sinner, 23 de ani, s-a deschis în cadrul unui interviu acordat în Italia și a vorbit despre cum a trecut prin momentele dificile ale anului, despre revelațiile pe care le-a avut după publicarea celor două teste pozitive cu Clostebol și despre oamenii care i-au fost alături.

Jannik Sinner a avut parte de un an 2024 excelent, din punct de vedere sportiv, dar și foarte greu, pe plan profesional. Tenismenul care a câștigat Australian Open și US Open în acest an a fost protagonistul unui caz de dopaj care este departe de a se fi încheiat.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) l-a considerat pe Sinner nevinovat după ce acesta a fost depistat pozitiv în două rânduri cu Clostebol, un steroid anabolizant. În schimb, Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) nu a fost de aceeași părere și a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), cerând suspendarea pe 1-2 ani a liderului mondial.

Jannik Sinner: „Cel mai dificil moment a fost atunci când s-a publicat știrea”


Sinner a oferit un interviu pentru Sky Sports, în cadrul căruia a vorbit și despre subiectul dopajului și a numit cel mai greu moment din ultimele luni:

În opinia mea, cel mai dificil moment a fost atunci când s-a publicat știrea. A apărut într-un moment foarte delicat, înaintea unui turneu Grand Slam. Voiam să mă antrenez miercuri, dar știrea a apărut marți așa că am decis că e mai bine să nu o fac, fiindcă ar fi fost prea mare gălăgie la club. M-am dus acolo joi seara, știind că mulți oameni vor pleca. Am ajuns și eram foarte mulți la grămadă așa că a fost dificil”, a explicat sportivul în vârstă de 23 de ani.

De asemenea, Sinner a spus una dintre revelațiile pe care le-a avut în această perioadă:

„M-am uitat la ceilalți jucători să văd ce gândesc cu adevărat. Mi-am pus multe întrebări, a fost greu să mă pregătesc pentru un turneu de mare șlem așa. Dar, în cele din urmă, sunt convins că nimic nu e la întâmplare și, poate, în acest caz, a trebuit să înțeleg cine mi-e prieten și cine nu. Am înțeles că sunt mulți jucători despre care nu credeam că îmi sunt prieteni și sunt mulți despre care credeam că îmi sunt prieteni și care nu îmi erau”, a adăugat tenismenul născut în Innichen.


Darren Cahill, una dintre persoanele care l-au ajutat pe Sinner să treacă prin ultimele luni

Jannik Sinner a avut parte și de câteva persoane care l-au ajutat să treacă prin această situație, una dintre ele fiind Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep:

„Trebuie să mulțumesc echipei mele, care mi-a fost aproape tot timpul pentru că aveam nevoie. De exemplu, Darren Cahill nu s-a dus acasă în Australia și a venit la mine, a fost mereu cu mine. A venit și tatăl meu. Datorită lor m-am simțit în siguranță. Protejat. Și tocmai din acest motiv, atunci când câștigi turnee sau chiar meciuri care înseamnă mult, le dedic mereu victoriile oamenilor care îmi sunt apropiați, pentru că fără ei nu știu cum aș fi putut depăși toate astea”, a concluzionat Sinner, citat de Eurosport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.