Altele

Ilia Topuria se va îngrășa 10 kg în 24 de ore! Sâmbătă luptă pentru a-și apără titlul în UFC » Cât de sănătoasă e strategia

Ilia Topuria/Foto: Imago Images

Articol de David Istrate   —  vineri, 25 octombrie 2024

Sâmbătă, 26 octombrie, Ilia Topuria va încerca să își apere titlul mondial UFC la categoria pană într-o luptă cu americanul Max Holloway. Cei doi au trecut de cântarul oficial. Pentru luptătorul cu cetățenie spaniolă și georgiană urmează un proces de îngrășare.

În acest weekend, în cadrul galei UFC 308 din Abu Dhabi, Ilia Topuria va lupta împotriva lui Max Holloway, într-un duel pentru titlul mondial la categoria pană. Campionul mondial en-titre a cântărit 65,8 kilograme vineri dimineață însă până sâmbătă, la ora luptei, acesta va avea în jur de 76 de kilograme.

Doctorul Aldo a explicat procesul prin care va trece Topuria. „Până se cântărește, eu îl aștept cu o băutură care să îl ajute să se hidrateze imediat ce încheie. Această băutură mi-a fost asigurată de UFC. Cronometrăm 20 de minute până la următoarea băutură și apoi încă 20 de minute și o nouă băutură. După aceea, la fiecare 15 minute, trebuie să bea o băutură cu electroliți și cu sare minerală”, a spus doctorul lui Topuria pentru Marca.

Luptătorul în vârstă de 27 de ani trebuie să treacă prin acest proces fiindcă este unul dintre sportivii care slăbesc foarte mult înainte de o luptă pentru a trece proba cântarului. Cuidate Plus a numit câteva dintre strategiile care pot fi folosite în procesul de slăbire, cele mai eficiente fiind axate pe reducerea continuțului de apă din corp.


Care sunt strategiile folosite de sportivi pentru a slăbi rapid

Prima dintre ele este deshidratarea controlată, care se poate realiza fie prin transpirație, fie prin restricționarea consumului de apă. Tocmai de aceea, sportivii aleg adesea să folosească echipamente încălzite, costume de saună sau să se antreneze în locuri cu temperatură și umiditate crescută.

A doua strategie, conform publicației spaniole, este să se controleze consumul de sodiu, fiindcă sodiul reține apa în organism. Pe același principiu, sportivii pot alege să consume mai puțini carbohidrați.

Max Holloway, adversarul lui Topuria / FOTO: Imago

Strategiile de slăbire nu vin fără riscuri și din acest motiv, luptătorii sau boxerii au parte de ajutorul unui staff medical foarte bine pregătit. NU e recomandat să încerci astfel de scheme de slăbire acasă. În plus, anumite strategii, precum folosirea diureticelor, sunt interzise.

Apoi, pentru a se îngrășa, sportivii încep să se hidrateze într-un mod controlat și să consume mâncare bogată în carbohidrați.

Duelul dintre Ilia Topuria și Max Holloway va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, la ora 23:00.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.