Liga 1

Ioan Ovidiu Sabău a stabilit un obiectiv important: „Locul 1 cel puțin până atunci” » Probleme mari cu un titular esențial pentru U Cluj

Articol de Eduard Apostol   —  vineri, 25 octombrie 2024

Ioan Ovidiu Sabău a mărturisit înainte de FC Botoșani - U Cluj (luni, 18:00) că vrea ca echipa lui să încheie turul sezonului regulat în fotoliul de lider. Ardelenii l-au pierdut pe Robert Silaghi cel puțin două etape, dacă nu chiar pe termen mai lung, tânărul fiind titular și eligibil U21

U Cluj luptă să încheie turul sezonului regulat pe locul 1 în campionat. Indiferent de ceea ce va urma în meciul de la Botoșani, luni, de la ora 18:00, poziția alb-negrilor nu este în pericol.

„Șepcile roșii” are 5 puncte avans în fața ocupantei locului secund, Universitatea Craiova. Victoria din ultima etapă, 2-0 cu Oțelul Galați, a dat și mai multă energie ardelenilor. Până la finalul turului, U Cluj mai are meciuri cu FC Botoșani (d) și cu Farul (a).

Ioan Ovidiu Sabău a avertizat în privința deplasării la Botoșani: „Trebuie să pasăm, să controlăm mingea”


"Mă aștept să fi învățat din cele două experiențe nereușite, de la Iași și cu Slobozia la Clinceni. Să văd cum alcătuiesc primul 11, am avut și probleme medicale cu 2-3 jucători.

Trebuie să abordăm echilibrat acest joc. Sperăm că și terenul ne permite să putem pasa, să putem controla mingea. Altfel, va fi meci de luptă, pe tranziții, pe așezare tactică, trebuie să surprindem adversarul. FC Botoșani nu este o echipă ușor de învins, cu un antrenor care știe să pregătească bine formațiile pe unde a fost, mereu.

(FC Botoșani) În toate meciurile a arătat bine, agresiv, joacă disciplinat, mai ales acum că joacă împotriva echipei de pe primul loc. Mental, dar și fizic, va trebui să ne așteptăm la o reacție care nu trebuie să ne surprindă”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău la conferința de presă de azi.

Silaghi? Nu știm dacă până la finele anului, dar, probabil, o săptămână, zece zile, nu va fi. Să vedem. A venit cu o problemă de la lotul național, am aflat abia după meciul nostru (cu Oțelul). Ne bazam pe el. Sperăm să nu se accidenteze ceilalți U21 din echipă. Probabil, va reveni Techereș la prima garnitură

Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj


Ioan Ovidiu Sabău a setat obiectivul doar până la finalul turului

Ioan Ovidiu Sabău nu este luat de val. Unul dintre jucătorii importanți ai formației, Ovidiu Bic, spunea că el și jucătorii luptă ca U Cluj să rămână pe locul 1 până la finele sezonului. Antrenorul este mai echilibrat.

„(Rămâne un obiectiv ca U Cluj să fie campioana turului?) Da, da. Va fi ceva frumos, deosebit. Încă o dată vreau să le mulțumesc frumos mamelor, taților, care aduc copiii la meciurile noastre. E ceva frumos, e un sentiment tare plăcut. Să avem fani atât de tineri...

(râde) Sunt antrenorul care rezistă cel mai mult pe bancă. Sentimentul cel mai plăcut va fi după ultima etapă, dacă ne calificăm în play-off. Toată lumea e surprinsă plăcut de cum arătăm. Am realizat niște lucruri frumoase, dar obiectivul e departe de a fi atins.

Când suntem pregătiți, focusați pe ceea ce avem de făcut, când avem acea emoție și ne dorim cu adevărat ceva, atunci reușim. Sper să-i mențin (pe jucători) la această stare, de modestie, să nu ne admirăm prea mult. Trebuie să avem încredere în valoarea noastră. Dar ca să fii foarte bun, trebuie să fii implicat fizic și mental”, a mai comentat tehnicianul ardelenilor.

Eu sunt pe termen scurt, U Cluj pe locul 1 până la finalul turului. Apoi, voi face clarificări vizavi de viitor. Trebuie să ne bucurăm, să continuăm cu încredere în ceea ce facem, să avem concentrare, să intrăm pe teren să dăm totul. Să nu mai fie „dacă”... „Dacă aș fi făcut asta, atunci...”. Trebuie să îmbunătățim posesia, jocul, tot

Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.