Europa League

„Acolo s-a făcut diferența!” » Verdictul lui Iosif Rotariu cu privire la Rangers - FCSB

Mihai Popescu și Dawa în FCSB - Rangers, scor 0-4. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Sergiu Alexandru   —  vineri, 25 octombrie 2024

Iosif Rotariu a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre înfrângerea suferită de FCSB, 0-4 cu Rangers, în a treia etapă din Europa League.

Fostul mare jucător este de părere că scoțienii au fost mult mai puternici decât campioana României și că rezultatul ar fi fost la fel dacă roș-albaștrilor nu le lipseau titularii. Acesta crede că FCSB poate în continuare să spere la calificare, dar va avea o misiune dificilă.

- Bună ziua. Cum vi s-a părut meciul?

- Eu știam că fotbaliștilor români le e greu împotriva echipelor care evoluează cu intensitate foarte mare și care stau bine la capitolul fizic. Nu pot să le facă față. Probabil că cei de la FCSB se așteptau la asta, dar Rangers a avut un ritm mai bun, a controlat jocul în totalitate și a meritat victoria. Nu pot să spun că mi-a plăcut cineva de la FCSB sau că am avut un remarcat.

- A fost lipsa titularilor o problemă?

-Nu cred că lipsa titularilor s-a simțit. Sunt jucători de valori apropiate. E diferență mare între FCSB și Rangers. Nici cu cea mai bună echipă nu cred că obținea mai mult.


- O vedeți pe FCSB în primăvara europeană?

- Va fi destul de greu. Toate meciurile sunt grele, dar așa cum a câștigat cu PAOK... Se poate întâmpla orice.

- Credeți că programul încărcat poate fi o problemă în perioada următoare?

- Nu văd o problemă în faptul că sunt multe meciuri. E mai bine să joace din trei în trei zile decât antrenamente. Știu asta, am fost jucător de fotbal. Doar noi, românii, ne plângem că jucăm din trei în trei zile. Să joace cât mai des pentru că așa capătă ritm de joc și se creează relații. Și mental e mai bine să joci decât să faci antrenamente.

Iosif Rotariu: „FCSB – Rapid va fi un meci echilibrat”

Fostul mare internațional a vorbit și despre situația din Superligă, acolo unde FCSB o va înfrunta pe Rapid, duminică, de la ora 21:00.


- Acum urmează derby-ul FCSB – Rapid.

- Se poate întâmpla orice. Va fi un meci echilibrat. Rapid a avut un meci bun, nu mai mult. Să aibă rezultate în trei sau patru meciuri la rând. Atunci poți spune că e pe un drum bun. După un meci nu poți să tragi o concluzie.

- Lupta la titlu cum o vedeți?

- Toate din față sunt bune. E o luptă interesantă și echilibrată. FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Universitatea Cluj vor fi în play-off. Acum să vedem care vor fi restul. Iar la titlu cred că FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova se vor bate. Pentru U Cluj cred că va fi mai greu.

Să vedem naționala și într-un meci cu o adversară de un nivel mai ridicat. În divizia a treia din Liga Națiunilor sunt adversari accesibili. Așteptăm să vedem naționala cu adversari mai puternici. Atunci vom trage o concluzie. Așa, echipa arată bine. E mai multă încredere, joacă mai ofensivi. Pare că jucătorii sunt mai dezinvolți și au mai multă încredere.



– Iosif Rotariu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.