Campionate

Doliu în fotbalul internațional » Fostul vicecampion mondial din 1998 a încetat din viață. Care a fost cauza morții

Ze Carlos / Foto: Imago Images

Articol de Alexandru Stanciu   —  sâmbătă, 26 octombrie 2024

Ze Carlos, fost jucător al Braziliei cu o singură selecție la naționala mare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 56 de ani, după ce a suferit un stop cardiac în timpul somnului.

Singura apariție a lui Ze Carlos la echipa națională a Braziliei a fost chiar în semifinala Campionatului Mondial din 1998, câștigată de brazilieni cu 4-2 la loviturile de departajare în fața Țărilor de Jos, după 1-1 în timpul regulamentar. Brazilia avea să piardă finala în fața Franței, scor 0-3, după o „dublă” semnată de Zinedine Zidane și un gol marcat de Emmanuel Petit în minutul 90+3.

Doilu în Brazilia » Ze Carlos a încetat din viață la vârsta de 56 de ani

Ze Carlos a decedat vineri dimineață după ce a suferit un stop cardiac în timp ce dormea, informează globo.com. Membrii familiei au observat ceva suspect și au chemat de urgență medicii, dar decesul i-a fost confirmat în scurt timp la spital.


Ze Carlos a evoluat doar în țara sa natală, la echipe precum Sao Jose-SP, Nacional-SP, Sao Caetano, Portuguesa, Uniao Sao Joao, Marila-SP, Juventude, Matonense, Sao Paulo, Gremio, Ponte Preta, Joinville-SC și Noroeste.

Ze Carlos a prins lotul pentru Campionatul Mondial din 1998, după ce fundașul dreapta a avut un sezon excelent în tricoul lui Sao Paulo.

Acesta a fost rezerva legendarului fundaș dreapta Cafu, iar șansa sa a fost că fostul fotbalist al lui AC Milan și AS Roma a fost suspendat pentru semifinala cu Țările de Jos după un cartonaș galben primit în sfertul de finală contra Danemarcei.

Ze Carlos a jucat toate cele 120 de minute împotriva Țărilor de Jos, dar Cafu a revenit titular în finala pierdută în fața Franței. Din acel moment, Ze Carlos nu a mai fost convocat la naționala Braziliei. Fostul fundaș dreapta s-a retras din cariera de fotbalist în 2005.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.