Campionate

Manchester City - Southampton, duel din etapa a 9-a în Premier League » Erling Haaland a deschis scorul după doar 5 minute

Articol de Dragoș Petrescu   —  sâmbătă, 26 octombrie 2024

Manchester City și Southampton, echipele pregătite de Pep Guardiola și Russell Martin, se întâlnesc ACUM, pe Etihad Stadium din Manchester, într-o dispută a rundei cu numărul 9 din Premier League. Partida a început la ora 17:00, poate fi urmărită liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe PrimaSport 2 și DigiSport 2.

LIVE » Manchester City - Southampton 1-0


Manchester City - Southampton » Echipele de start:

Manchester City (4-2-3-1): Ederson - Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol - Nunes, Kovacic - Savinho, B. Silva, Foden - Haaland

Rezerve: Ortega, Carson - Ake, Gundogan, McAtee, O'Reilly, Stones

Antrenor: Pep Guardiola

Southampton (3-5-2): Ramsdale - Stephens, Bednarek, Harwood-Bellis - Walker-Peters, Lallana, Downes, Fernandes, Manning - Dibling, Archer

Rezerve: McCarthy - Aribo, Armstrong, Bree, Cornet, Onuachu, Sugawara, Sulemana, Ugochukwu

Antrenor: Russell Martin

Stadion: Etihad Stadium (Manchester)

Arbitru: Tony Harrington


Informații dinaintea partidei Manchester City - Southampton

Campioana Angliei ocupă poziția secundă în campionatul englez, având 20 de puncte după primele 8 etape, cu unul mai puțin decât liderul Liverpool.

Totuși, este important de precizat faptul că trupa lui Pep Guardiola este singura echipă neînvinsă în actuala stagiune internă. Mai mult decât atât, Manchester City nu a mai pierdut în Premier League din 6 decembrie 2023, când „cetățenii” au cedat pe terenul celor de la Aston Villa, 0-1.

De atunci însă, City a înregistrat nu mai puțin de 25 de victorii și doar 6 rezultate de egalitate în campionat, ultimul succes intern al „cetățenilor” venind chiar în etapa precedentă.

Formația de pe Etihad Stadium s-a impus la limită, 2-1 pe terenul lanternei roșii Wolverhampton, după un gol înscris de John Stones la ultima fază a meciului.

Campioana Angliei, victorie categorică obținută în UEFA Champions League

Manchester City a învins-o miercuri seară fără drept de apel pe Sparta Praga, scor 5-0, într-o partidă din etapa cu numărul 3 al noului sezon din Liga Campionilor.

Astfel, elevii lui Pep Guardiola au stabilit un nou record de invincibilitate în cea mai importantă competiție intercluburi din lume, 26 de meciuri consecutive fără eșec.

Probleme mari de efectiv pentru Manchester City

Înaintea partidei cu Wolverhampton, singurii jucători pe care Guardiola nu putea miza erau Kevin De Bruyne, Rodri și Oscar Bobb.

Ulterior, pe această lista și-au trecut numele și Jack Grealish, Jeremy Doku și Kyle Walker. Aceștia nu au fost nici măcar pe banca de rezerve la meciul cu Sparta Praga, iar tehnicianul lui City a declarat la conferința de presă premergătoare partidei de astăzi că cei 3 jucători sunt, de asemenea, accidentați și nu vor evolua cu Southampton.

Southampton, a doua cea mai slabă defensivă din Premier League

De cealaltă parte, trupa lui Russell Martin are probleme serioase în acest debut de sezon.

Modul în care „sfinții” au revenit în primul eșalon nu este nici pe departe cel la care s-au așteptat șefii grupării de pe St. Mary's Stadium.

Southampton face parte din cele patru echipe care nu au obținut nicio victorie în acest sezon de Premier League. Mai mult decât atât, formația condusă de Russell Martin a reușit să acumuleze un singur punct în primele opt etape, după o remiză pe teren propriu, 1-1, împotriva unei alte nou-promovate, Ipswich.

Astfel, cu șapte înfrângeri și un rezultat de egalitate, Southampton ocupă penultima poziție în clasament și are a doua cea mai slabă defensivă din campionatul englez, cu 18 goluri primite. Doar ultima clasată, Wolverhampton, a încasat mai multe, 23.

Clasament Premier League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.