Campionate

Real poate egala un record istoric al rivalei Barcelona. Chiar diseară, în El Clasico, și pe „Santiago Bernabeu”!

+7 Foto
Vinicius Junior îl va hărțui și diseară pe Pau Cubarsi, după ce acum 6 luni, a deschis scorul pentru Real Madrid din penalty și a dat assistul de la golu lui Lucas Vázquez (Real - Barcelona 3-2) / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie   —  sâmbătă, 26 octombrie 2024

Real Madrid, campioana mondială a cluburilor, are în față provocarea de a împărți cu dușmanul de „moarte” cea mai mare serie de invincibilitate din LaLiga.

Dacă nu vor pierde pe Santiago Bernabeu în El Clasico, los blancos vor ajunge la 43 de partide fără eșec! Și, în plus, au ocazia să atingă suta de goluri marcate într-o perioadă de 398 de zile. Cu numai două în minus față de performanța stabilită de actualul lider blaugrana, între 8 aprilie 2014 și 13 mai 2015!

Episodul oficial cu numărul 257 din lunga epopee a derbyului ajuns un eveniment planetar, ce se estimează că va fi urmărit de peste 650 de milioane de spectatori, propune un El Clasico (ora 22:00, livetext pe GSP.ro, în direct pe Digisport 1 și Dig 4K) cu un afiș care n-a mai fost așa strălucitor de pe timpul faimosului BBC blanco, Bale, Benzema și Cristiano, și a celeilate fantastice triplete, Messi, Neymar și Suarez!

+7 Foto
FOTO: Gulliver/GettyImages

Derby-ul, care îi va opune liderului la zi din LaLiga pe nimeni alta decât campioana Europei și a lumii, echipe separate de trei puncte în topul campionatului Spaniei, și la care clubul din Capitala iberică a înregistrat un număr record de cereri ale mass-media pentru acreditare, va fi un prilej unic pentru armada antrenată de Carlo Ancelotti de a egala un imens record al rivalei. Pe banca tehnică a cărei se va afla, în premieră la un El Clasico, germanul Hansi Flick.

Lanțul triumfător a pornit după un alt derby, 1-3 cu Atletico

Echipa cu 36 de titluri în divizia de elită a fotbalului spaniol și 105 trofee interne și internaționale a înșirat 42 de etape fără a simți gustul de pelin al înfrângerii, cuprinzând 31 de succese și 11 remize, cu golaveraj 97-27.

Încă trei între buturile apărate azi de Inaki Pena și gazdele de diseară vor accesa pragul sutei. Media reușirelor ofensive contra catalanilor sub comanda italianului Ancelotti este foarte aproape de aceea a întregii sale aventuri la conducerea „galacticilor”.


Barcelona a avut randament mai bun decât al eternei rivale, cu 34 de victorii și doar 9 egaluri (și golaveraj superior, 122-33!). Secvența nemaipomenită în LaLiga a debutat după un 0-2 cu Malaga și s-a frânt în Valencia, pe terenul lui Levante (4-5).

În lanțul amintit, los blaugranas au marcat cu circa 25% mai mult decât madridiștii, dar, în același timp, au și încasat cu un sfert mai multe goluri!

El Clasico va fi transmis diseară cu 37 de camere, 7 fiind ultra-slow-motion și două dedicate să-i urmărească de aproape pe protagoniștii derbyului de pe Santiago Bernaneu / Foto: Imago

432de goluri marcate contra 416 primite e golaverajul favorabil lui Real după 256 de Clasicos cu caracter oficial. Tot los blancos condus la victorii, 105-99. În campionat, raportul e 79-74, golaveraj 304-301

Primul oficial, acum fix 108 ani și 7 luni: 2-1 pentru Barça

Lunga poveste a acestui El Clasico de poveste are rădăcini ultraseculare. Întâiul episod al duelurilor oficiale s-a consumat pe teritoriu catalan.

Era pe 26 martie 1916, atunci când Barcelona își spunea rivala (2-1), golurile remontadei blaugrana fiind semnate de  Paulino Alcántara și de Vicente Martínez, după ce Madridul deschisese balul în prima repriză, prin reușita lui Juan Petit (vezi mai sus cronica acelui joc în ediția cotidianului catalan El Mundo Deportivo).

11-1e cea mai mare diferență înregistrată în El Clasico! S-a întâmplat pe 13 iunie 1943, când Real a învins-o pe Barça cu 11-1 în returul semifinalelor Copa del Generalísimo (Franco)

Real nu a așteptat însă pentru vendetă și la 2 aprilie 1916 pe terenul „O'Donnell” (ce nu era încă un stadion), „albii” au obținut prima lor victorie oficială împotriva Barcelonei: 4-1, grație unui hat-trick al lui Santiago Bernabéu (unul din penalty), în timp ce restul reușirelor de pe tabela de marcat le-au aparținul lui Petit și Martínez.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.