Campionate

UEFA i-a pedepsit drastic! Arbitrii prinși beți înaintea unui meci din Liga Campionilor și-au aflat sancțiunile

Bartosz Frankowski / Foto: Imago Images

Articol de Alexandru Stanciu   —  sâmbătă, 26 octombrie 2024

Bartosz Frankowski și Tomasz Musial au fost suspendați până în iunie 2025 de UEFA după ce au fost prinși beți înainte de meciul dintre Dinamo Kiev și Rangers, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Cu mai puțin de 24 de ore înaintea meciului, cei doi polonezi au fost arestați după ce mai mulți martori i-au zărit mergând pe străzi cu un indicator de circulație, sub influența alcoolului.

Arbitrii prinși beți înaintea unui meci din Liga Campionilor, suspendați de UEFA timp de un an

Bartosz Frankowski și Tomasz Musial și-au aflat pedeapsa din partea UEFA după ce au fost prinși beți cu mai puțin de 24 de ore înaintea unui meci pe care urmau să-l arbitreze. Cei doi polonezi vor fi suspendați până în iunie 2025.


Cei doi au fost văzuți mergând pe străzi cu un indicator de circulație, fiind sub influența alcoolului. Deplasați la fața locului, polițiștii au confirmat că cei 2 arbitri erau în stare de ebrietate. Bartosz Frankowski avea o alcoolemie de 1,7 g/l alcool pur în sânge, Tomasz Musial de 1,8. În Polonia, pentru cei aflați la volan, alcoolemia maximă permisă este de 0,2.

Cei 2 arbitri au fost duși de polițiști la o clinică de dezalcoolizare. Ca urmare a incidentului, UEFA i-a înlocuit de pe lista arbitrilor responsabili cu meciul de atunci. Alți 2 oficiali polonezi au profitat atunci, Tomasz Kwiatkowski a fost arbitru VAR, iar Pawel Malec.

Ambii au fost în cele din urmă suspendaţi din arbitraj până la 30 iunie de către Corpul de control, etică şi disciplină al UEFA pentru „încălcarea regulilor fundamentale de bună conduită”.

Am făcut o greşeală teribilă. Voi accepta consecinţele cu umilinţă, dar sper să vă recâştig încrederea”, a declarat Musial la câteva zile după arestarea sa.


Am stricat 22 de ani de arbitraj pentru o glumă stupidă”, a fost reacția lui Frankowski, imediat după incident.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.