Pan Zhanle (20 de ani) a făcut dubla 400 m-800 m liber la Cupa Mondială în bazin scurt de la Incheon, el stabilind sâmbătă în cea de-a doua probă un nou record al acestei competiții, dar și unul național.
Pan Zhanle s-a impus la 800 metri liber sâmbătă în ultima zi de la Incheon, a doua etapă a Cupei Mondiale în bazin scurt.
Chinezul în vârstă de 20 de ani a încheiat cu un timp de 7:35,30, reușind să termine cursa cu o jumătate de bazin înainte față de Junwoo Kim (Coreea de Sud), al doilea clasat, 7:39,15.
Pe poziția a treia s-a clasat Kazushi Imafuku (Japonia) cu 7:40,77. Timpul lui Pan reprezintă un nou record al Cupei Mondiale, dar și unul național.
La finalul cursei, Pan Zhanle a zâmbit și a ridicat degetul în semn că e numărul unu, el reușind să câștige vineri și la 400 m liber. În proba pe care a câștigat-o la Paris și în care deține recordul mondial în bazin olimpic, cea de 100 m liber, chinezul a fost pe patru la Incheon.
Pan Zhanle nu e străin de probele pe distanțe lungi
La Shanghai, prima etapă, înotătorul din China a fost în finale la 100 m mixt, unde a fost pe șase, și la 100 m liber, unde a fost pe doi. În Coreea de Sud, el a renunțat la 200 m liber, după ce acasă nu a intrat între primii opt.
Grație rezultatelor de la Incheon, Pan Zhanle a urcat în clasamentul Cupei Mondiale pe locul al șaselea, o ierarhie condusă de Noe Ponti (Elveția).
Faptul că participă și în probele mai lungi nu este ceva inedit pentru Zhanle. Conform jurnaliștilor din China, el a concurat la începuturile sale în competițiile în probele de anduranță cum sunt cele de 400, 800 și 1500 m,.
Abilitățile pentru probele de sprint a început să le antreneze în pandemie, el concentrându-se pe acestea începând cu 2021, deși antrenorul lui susține și acum că ei pregătesc toate probele.
Cupa Mondială în bazin scurt are trei opriri: Shanghai (18-20 octombrie), Incheon (24-26 octombrie) și Singapore (31 octombrie – 2 noiembrie). Sezonul în bazin scurt va culmina la Budapesta, între 10 și 15 decembrie, acolo unde au loc Campionatele Mondiale.
{{text}}