Handbal

Veste bună pentru naționala României! Accidentarea Dianei Ciucă nu este gravă » Pera: „Este o jucătoare de bază pentru Campionatul European” + declarațiile lui Boiciuc și Lupei

Diana Ciucă Foto IHF

Articol de David Istrate   —  sâmbătă, 26 octombrie 2024

Federația Română de Handbal a anunțat că accidentarea suferită de Diana Ciucă în meciul cu Macedonia de Nord nu este gravă, portărița naționalei având doar o contuzie la nivelul cotului și umărului drept.

România a debutat cu dreptul la Trofeul Carpați și, la finalul unui joc pe care l-a dominat, s-a impus cu 36 la 25 în fața Macedoniei de Nord. După meci, tricolorele nu au putut să se bucure pe deplin de succesul obținut fiindcă Diana Ciucă a părăsit terenul în minutul 54, după ce s-a lovit cu cotul de bara porții.

Diana Ciucă a părăsit terenul după câteva minute în care a stat pe podea, înconjurată de medici

Jucătoarea Rapidului a stat câteva minute pe podea, după care a fost ajutată de Florentin Pera să revină pe bancă, unde a fost tratată de kinetoterapeutul Victor Baciu. Apoi, cu mâna imobilizată, Ciucă a părăsit sala în aplauzele fanilor, fiind însoțită de medici.


Atât Alisia Boiciuc, cât și Corina Lupei, jucătoarele României care au vorbit cu jurnaliștii au adus în discuție o accidentare la umăr. Antrenorul naționalei a adăugat că, la prima vedere, accidentarea i s-a părut gravă:

„La prima vedere, am simțit că este foarte gravă, da. Sper să nu fie așa. Îmi doresc din tot sufletul. Diana e o jucătoare extraordinară. Vom vedea, așteptăm să vedem ce ne spun medicii. Nu a fost deloc bine. Dar eu vreau să cred că ea este puternică și că nu este nimic serios. Bineînțeles că este o jucătoare de bază a naționalei României pentru Campionatul European”, a declarat Pera.

Din fericire pentru naționala feminină a României, previziunea tehnicianului în vârstă de 44 de ani nu s-a adeverit, iar Diana Ciucă a suferit doar o contuzie la nivelul cotului și umărului drept.

Alisia Boiciuc: „Mă bucur că s-a văzut diferența și că echipa cea mai bună a câștigat”


Tricolorele, care conduceau cu 16-12 la pauză, s-au dezlănțuit în repriza secundă, grație unei evoluții foarte bune de la 9 metri a Biancăi Bazaliu (8 goluri), și s-au impus cu 36 la 25.

„În vestiar, ne-am propus un maxim de 22 de goluri primite. Cred că acest obiectiv a fost ratat, însă mai avem două meciuri și cred și sper că va fi din ce în ce mai bine”, a spus, la finalul jocului, Lupei.

„Cred că a însemnat mult pentru fani faptul că am început cu o victorie. Le-am arătat că suntem foarte recunoscătoare pentru cei care vin să ne susțină. Ei sunt cei care ne dau putere și ambiție din spate”, a adăugat handbalista în vârstă de 22 de ani.

Lupei a fost completată de colega ei mai tânără, Alisia Boiciuc, care a fost numită cea mai bună jucătoare a României în acest prim meci. „Nu mă așteptam să iau [acest premiu]. Mă bucur foarte mult dar fără colegele mele, nu cred că l-aș fi luat”, a mărturisit jucătoarea Coronei Brașov.

„Mă bucur că s-a văzut diferența și că echipa cea mai bună a câștigat. Este foarte important pentru moralul nostru. Ne dorim să câștigăm și mâine și, pas cu pas, să facem toate lucrurile bine”, a mai spus Boiciuc.

Florentin Pera / Captură GSP Video

Florentin Pera: „Un joc bun, un test util, având în vedere că suntem în plină reconstrucție”

La final, Florentin Pera a vorbit și el despre prima victorie obținută la Trofeul Carpați:

„Un joc bun, un test util, având în vedere că suntem în plină reconstrucție, cu foarte multe jucătoare tinere. Mă bucur că anumite jucătoare, care nu au foarte multă experiență la echipa națională, au arătat maturitate în joc, au fost dezinvolte și au avut foarte multe reușite în meciul de astăzi. O victorie clară care sigur că generează încredere acestor tinere fete, însă trebuie să realizăm faptul că suntem la început de drum. Este o echipă în construcție.”

Naționala României va reveni sâmbătă, 26 octombrie, în BTarena, având programat un duel cu Elveția (17:30), urmând ca duminică, 27 octombrie, să o întâlnească pe Brazilia (17:30).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.