Campionate

Mărturia teribilă făcută de Sara Carbonero, fosta soție a lui Casillas: „Ce groaznic să ți se întâmple la 35 de ani!"

Sara Carbonero, după o lungă luptă cu o boală nemiloasă / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie   —  sâmbătă, 26 octombrie 2024

Sara Carbonero (40 de ani), ziaristă și femeie de afaceri, ce a fost perechea lui Iker Casillas, fost portar la Real Madrid și Porto, a susținut un discurs emoționant la o gală caritabilă pentru strângerea de fonduri în vederea combaterii cancerului ovarian. Diagnosticată în 2019, ea a mulțumit pentru sprijinul și dragostea primite, încurajând toate femeile care trec printr-o astfel de dramă.

Sara Carbonero a impresionat recent lumea showbiz-ului din Spania, vorbind pentru prima dată în public despre maladia care i-a afectat grav cariera și viața.

„Există întotdeauna o cale de ieșire”, a dat speranțe tuturor celor care au de înfruntat cancerul, cu ocazia evenimentul organizat sub titulatura ELLExHope.

Fosta nevastă a lui Iker Cassillas a dat detalii în public despre cancerul ovarian cu care trăiește de 5 ani și care i-a condiționat brutal viața.


Carbonero a început tratamentul pentru vindecarea bolii imediat ce a aflat că o are. Și a trecut prin chimioterapie, două operații, în 2019 și în 2022, și ședințe cu un psiho-oncolog.

Sara Carbonero a fost mereu o puternică prezență în public ca vector de luptă contra cancerului ovarian / Foto: Imago

Cancerul, un cuvânt de care fug de ani de zile. Nu-mi place să mă refer la el pentru că mă gândeam că dacă nu-l numesc, nu va fi o realitate. Mi-a luat timp să accept că aceasta e o cursă lungă. Că voi fi mereu o pacientă oncologică și că voi trăi cu incertitudinea. Am învățat să o îmbrățișez

Sara Carbonero, ziaristă și femeia de afaceri spaniolă

Carbonero a biruit, împărtășind suferința altor femei bolnave!


Sara Carbonero a mărturisit că i-a fost de un enorm ajutor că a decis să vorbească cu femei care au trecut prin același situație ca ea. Și care, la ani de zile după boală, erau în viață, puternice și munceau, pentru a putea spune povestea lor.

„Ele mi-au dat imboldul de care aveam nevoie, ceea ce vreau să fac astăzi cu toate femeile care poate mă privesc acum, să le spun că există o cale de ieșire”, a declarat bruneta cu ochi verzi pentru Asociația spaniolă împotriva cancerului.

La toate galele caritabile și evenimentele mondele unde a fost invitată, Sara Carbonero a încurajat femeile să nu se resemneze în fața crudei maladii / Foto: Imago

„Probabil și din cauza propriei experiențe, jurnalista a cerut prin discurul ei ca vulnerabilitatea pe care o presupune această boală să nu mai fie concepută ca o condamnare la moarte: „Sunt aici pentru a trimite un mesaj de încurajare tuturor oamenilor care trăiesc cu această boală crudă, pentru că nu-mi plac termenii războinici (luptă și așa mai departe)".

În noiembrie 2022, Carbonero și-a dezvăluit drama pe rețele

Nu este însă prima dată când ex-jumătatea lui Casillas (fost mare portar spaniol, care a trecut la un pas de moarte, după un infarct la antrenament în 2019) face referire la boala sa, fiindcă de-a lungul anilor a mai dat câteva indicii pe profilurile sale de socializare.

În noiembrie 2022, după ce a fost externată în urma celei de-a doua intervenții chirugicale, Carbonero a postat un videoclip pe Instagram, în care mulțumea echipei medicale, precum și familiei și prietenilor pentru sprijinul acordat.

Sunt bine. Vă mulțumesc foarte mult tuturor celor care v-ați făcut griji, pentru nenumăratele mesaje de afecțiune pe care le-am primit în ultimele zile! Mă copleșesc și, în același timp, mă umplu de energie pentru a continua

Sara Carbonero, ziaristă și femeie de afaceri spaniolă

Tot acum cinci ani, Sara Carbonero a luat parte și la campania de colaborare cu „Fundația Juegaterapia” și a fost una dintre persoanele însărcinate cu crearea unui „Baby Pelón Mágico”, o păpușă pentru copiii afectați de cancer, ca să aibă jucării în timp ce fac chimioterapie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.