Campionate

Nici dacă voia nu se putea mai rău! Autogol, penalty comis și eliminare în primul lui start în Premier League

Coșmar în Brentford - Ipswich pentru Harry Clarke // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore   —  sâmbătă, 26 octombrie 2024

Fundașul dreapta Harrison „Harry” Clarke, 23 de ani, nu va uita niciodată primul lui meci ca titular în Premier League. Englezul legitimat la Ipswich Town și-a dat autogol, a comis un penalty, apoi a fost eliminat în eșecul cu Brentford, 3-4, din etapa 9 de campionat.

Crescut de Arsenal, Harry Clarke s-a despărțit definitiv de clubul londonez în ianuarie 2023. A semnat atunci cu Ipswich Town, i-a ajutat pe „tractoriști” să promoveze în Premier League, iar astăzi a avut parte de primul meci ca titular în elita Angliei.

A fost un prim start pe care fundașul dreapta nu îl va uita niciodată.

Coșmar în Brentford - Ipswich: autogol, penalty comis și eliminare în primul lui start în Premier League


În minutul 45+1, când Ipswich conducea cu 2-1, Clarke a introdus mingea în propria-i poartă. A fost un moment nefericit, pentru că Harry era deja în alunecare în momentul în care a fost lovit de mingea șutată de Yoane Wissa și deviată de portarul Arijanet Muric.

Coșmarul fundașului dreapta a continuat în a doua parte: în minutul 49, a comis un penalty, printr-o intervenție care i-a adus și primul „galben”. Bryan Mbeumo a transformat pentru a o aduce pe Brentford în avantaj.

Seara de uitat a lui Clarke s-a definitivat în minutul 69 al partidei, când acesta a văzut al doilea „galben” și a luat drumul cabinelor pentru o intervenție târzie asupra lui Lewis-Potter, la marginea propriului careu.

În inferioritate, nou-promovata a egalat prin Liam Delap în minutul 86, dar a cedat în minutul 6 al prelungirilor, când Mbeumo a reușit „dubla” și a produs descătușarea tribunelor.


În istoria Premier League, un singur jucător a mai reușit această triplă contraperformanță în același meci: Jan Bednarek, de la Southampton, într-un meci cu Manchester United în februarie 2021.

Ipswich Town rămâne fără victorie în acest sezon. „Tractoriștii” au agonisit doar 4 puncte în primele 9 etape și ocupă locul 17.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.