Campionate

Augsburg - Borussia Dortmund 2-1 » Un nou pas greșit făcut de „galben-negrii” în campionat

Articol de Dragoș Petrescu   —  sâmbătă, 26 octombrie 2024

Borussia Dortmund a pierdut pe terenul lui Augsburg, scor 1-2, într-o partidă a etapei cu numărul 8 din Bundesliga, iar astfel, pentru formația pregătită de Nuri Sahin continuă seria meciurilor fără victorie din deplasare în actuala stagiune internă.

Vicecampioana Europei a deschis scorul după doar 4 minute de la fluierul de start al partidei. Donyell Malen a fost angajat perfect în interiorul careului advers de către Sehrou Guirassy, iar atacantul batav a trimis din prima în plasa porții lui Labrovic.

Replica gazdelor a venit în minutul 25, atunci când francezul Alexis Claude-Maurice a reușit să-l învingă pe Kobel cu o execuție în forță din afara careului, restabilind astfel egalitatea pe tabelă. Autorul pasei decisive a fost Marius Wolf, fostul jucător al Borussiei.


Până la pauză, oaspeții au pus mai multă presiune pe defensiva adversă, însă nu au reușit să revină în avantaj.

Astfel, cele două echipe au încheiat la egalitate prima repriză, scor 1-1.

Alexis Claude-Maurice, eroul lui Augsburg cu Borussia


Gazdele au început mai bine actul secund și au reușit să preia conducerea în minutul 50, grație aceluiași Alexis Claude-Maurice, care a profitat de o respingere imprecisă a căpitanului Borussiei, Emre Can, și a reușit să-l învingă din nou pe Kobel.

După primirea celui de-al doilea gol, Borussia a preluat inițiativa până la finalul partidei, însă elevii lui Nuri Sahin nu au reușit să marcheze nici măcar golul egalizator, iar astfel, scorul final al partidei a rămas cel stabilit de francezul Claude-Maurice, 2-1 pentru gazde.

Debut nefericit pentru Almugera Kabar în tricoul Borussiei

Ultimul eveniment important al partidei a avut loc în prelungiri, atunci când tânărul debutant al Borussiei Dortmund, Almugera Kabar (18 ani), intrat pe teren în minutul 68 în locul lui Julian Ryerson, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

În urma acestei înfrangeri, trupa lui Nuri Sahin rămâne pentru moment pe poziția a 7-a în clasament, cu 13 puncte.

De cealaltă parte, Augsburg acumulează 10 puncte și urcă pe locul 11.

În etapa viitoare din Bundesliga, Borussia Dortmund va primi vizita celor de la RB Leipzig, în timp ce Augsburg va evolua pe terenul lui Wolfsburg.

Clasament Bundesliga:

Augsburg - Borussia Dortmund » Echipele de start:

Augsburg (3-4-2-1): Labrovic - Matsima, Gouweleeuw, K. Schlotterbeck - Wolf, Jakic, Onyeka, Giannoulis - Claude-Maurcie, Rexhbecaj - Tietz

Rezerve: Dahmen - Bauer, Breithaupt, Essende, Kabadayi, Komur, Koudossou, Maier, Mounie

Antrenor: Jess Thorup

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Ryerson, Anton, N. Schlotterbeck, Bensebaini - Sabitzer, Nmecha - Malen, Brandt, Gittens - Guirassy

Rezerve: Meyer - Beier, Campbell, Can, Gross, Kabar, Luhrs, Mane, Watjen

Antrenor: Nuri Sahin

Stadion: WWK Arena (Augsburg)

Arbitru: Tobias Welz

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.