Handbal

Reacția lui Florentin Pera, după înfrângerea dureroasă cu Elveția: „Nu am urmărit în mod special rezultatul” » Ce au declarat Bianca Curmenț și Alicia Gogîrlă

Florentin Pera, după înfrângerea drastică împotriva Elveției

Articol de David Istrate   —  sâmbătă, 26 octombrie 2024

România a pierdut fără drept de apel meciul cu Elveția din a doua zi a Trofeului Carpați la handbal feminin: 27-36. Florentin Pera, Bianca Curmenț și Alicia Gogîrlă au încercat să explice, la finalul jocului, motivele care au dus la acest rezultat.

Naționala feminină de handbal a făcut o primă repriză decentă în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scorul fiind 16-16 la pauză. Au urmat 30 de minute dominate clar de Elveția, echipă cu o singură participare la Campionatul European, iar scorul final a fost 36 la 27.

Florentin Pera: „Trebuie să știm să trecem peste astfel de meciuri. Nu este simplu”

„Până la urmă, sunt meciuri de pregătire. Am încercat mai multe formule, sisteme de joc, 6-0, 5+1. Am urmărit mai puțin rezultatul și mai mult să ofer timp de joc tuturor jucătoarelor. Din păcate, în repriza a doua, am început destul de prost, în sensul că am avut 3-4 situații clare de gol. În total, cred că am avut vreo 5 aruncări de la 7 metri ratate, plus alte situații clare.


Bineînțeles că Elveția a știut să profite de acest lucru, și-a creat un avantaj. A fost o perioadă în care am încercat să revenim, am riscat în apărare, ne-am deschis foarte mult în apărare. Diferența a fost mai mare și sigur că a fost imposibil de remontat până în final”, a declarat Florentin Pera la conferința de presă.

După fluierul final, antrenorul tricolorelor și-a adunat jucătoarele la centrul terenului și le-a spus câteva cuvinte. „Le-am încurajat. Trebuie să țină capul sus pentru că sunt și astfel de momente”, a dezvăluit Pera.

Pera: „Echipa este în reconstrucție”

„Suntem la început de drum, echipa este în reconstrucție. Trebuie să știm să trecem peste astfel de meciuri. Nu este simplu, însă eu am încredere în potențialul acestor fete. Am avut ieri un meci foarte bun, astăzi o primă repriză foarte bună. Din păcate, repriza a doua nu a fost așa cum ne-am dorit. Poate dacă am fi fost mai eficienți în situațiile clare de finalizare […]


Pe fondul acestor ratări, am primit goluri ușoare și n-am reușit să mai revenim în joc. Dar cred că sunt și plusuri pe care trebuie să le analizăm. Iar acolo unde sunt probleme, în mod special în faza de apărare, trebuie să le rezolvăm. Fără o apărare puternică, este greu să faci față unui campionat european sau mondial”, a adăugat tehnicianul în vârstă de 44 de ani.

Întrebat despre ce înseamnă acest rezultat în perspectiva Campionatului European de la finalul anului, Pera a răspuns astfel:

„Eu nu vreau să mă gândesc la lucrul ăsta acum. Așa cum v-am spus, nu am urmărit în mod special rezultatul. Sigur că ne-am dorit să câștigăm, dar cum bine ați văzut, am împărțit timpul de joc și la extreme, am încercat să ofer tuturor jucătoarelor timp de joc, indiferent dacă au fost într-o formă mai bună sau mai puțin bună […] Sunt meciuri de pregătire și, bineînțeles, trebuie să vedem nivelul actual, să evaluăm cât mai bine lotul și să știm pe ce ne putem baza.”

Alicia Gogîrlă: „Cred că problema a fost mai mult în apărare decât în atac”

Bianca Curmenț, declarată cea mai bună jucătoare a României în partida cu Elveția, a vorbit și ea despre cum a văzut meciul dintre buturi.

„Aș putea spune că este un duș rece. Am întâlnit o echipă în formă a Elveției, care ne-a arătat că dacă nu suntem atente în momentele cheie, ne poate costa foarte mult. N-a fost ziua noastră. Până la urmă, este un turneu de pregătire. Știm cu toții că ne așteaptă Campionatul European, unde trebuie să fim în formă. Noi ne dorim să întreținem atmosfera bună care este între noi și să ne bucurăm de joc”, a declarat portărița tricolorelor.

„Vă dați seama că o să încercăm să ne luptăm mâine cu Brazilia. O să facem tot ce ne este în putință. Sunt zile și zile. Și Franța a pierdut cu echipe care sunt cotate mult mai slab decât ea. Se întâmplă. Sunt meciuri de pregătire și de-asta le avem, ca să știm ce trebuie să reparăm, ce trebuie să schimbăm, ce formulă e cea mai bună. Dar eu spun că noi azi ne-am luptat cu tot ce-am avut”, a adăugat Alicia Gogîrlă, care a marcat două goluri în confruntarea cu Elveția. „Cred că problema a fost mai mult în apărare decât în atac”, a concluzionat handbalista de 21 de ani.

România va disputa duminică, 27 octombrie, la ora 17:30, ultimul joc de la Trofeul Carpați. Elevele lui Florentin Pera se vor duela cu Brazilia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.