Tenis

Rafael Nadal a refuzat un wild card pentru Masters-ul 1000 de la Paris » Spaniolul se pregătește să tragă cortina la Malaga

Rafael Nadal, la Six Kings Slam / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Luminița Paul   —  sâmbătă, 26 octombrie 2024

Fostul lider ATP Rafael Nadal (38 de ani), care se va retrage din tenis luna viitoare, după turneul final al Cupei Davis, a refuzat propunerea de a primi o invitație pentru tabloul principal al turneului Masters 1000 de la Paris (28 octombrie – 3 noiembrie).

Pentru al treilea an la rând, Rafa Nadal va lipsi de la Paris-Bercy, acolo unde se dispută ultimul concurs Masters 1000 al fiecărui sezon. De fapt, a absentat de 12 ori până acum din prestigiosul turneu, plasat în calendar într-o perioadă în care spaniolul a avut deseori dificultăți în a gestiona resursele fizice sau accidentările.

2024 ar fi fost ultima ocazie de a lua parte în competiția pariziană, acolo unde are drept cel mai bun rezultat finala atinsă în 2007, la prima prezență. Ibericul și-a anunțat pe 10 octombrie retragerea din tenis, una care se va produce după turneul final al Cupei Davis, găzduit de Malaga în perioada 19-24 noiembrie.

Aflat actualmente pe locul 151 ATP, Nadal nu a mai jucat oficial de la Jocurile Olimpice de la Paris, dar a participat recent la Six Kings Slam, o competiție demonstrativă desfășurată la Riyadh, în Arabia Saudită, și dotată cu premii uriașe în bani. A fost învins acolo de Carlos Alcaraz și de Novak Djokovic.


Cedric Pioline: „Răspunsul a fost clar”

Directorul Masters-ului de la Paris, fostul jucător de Top 10 Cedric Pioline, a dezvăluit, citat de Tennis Majors, că s-a interesat dacă Nadal ar dori un wild card pentru tabloul principal. „Răspunsul a fost foarte clar: a decis să joace în Final 8 de la Malaga și nu va mai evolua în niciun turneu oficial până atunci”, a detaliat francezul.

Acesta a adăugat că nu înțelege abordarea ibericului în perspectiva ultimei sale apariții competitive. „E greu de știut dacă simte că va juca bine, dacă poate aduce o contribuție semnificativă”, a opinat Pioline. „Din câte îl cunosc, cred că va juca doar la dublu ca meci de adio și nu va pune în pericol rezultatul echipei doar din necesitatea personală de a-și lua rămas bun”, a adăugat el.

Apoi a elaborat că „este un risc, dar el se știe, are o echipă în jur și va lua o decizie clară în sinea sa. Totuși, cu cât joci mai puțin, cu atât ai mai puțin ritm. Și mai puțină încredere. E cert însă că, după câte accidentări a avut în ultimii doi ani, alții ar fi aruncat prosopul mai devreme. El s-a agățat acolo și a ales unde și când să se retragă. E ceva de neprețuit”, a încheiat Cedric Pioline.


De 9 ori a participat Nadal la Paris-Bercy, reușind alte 4 semifinale (2009, 2013, 2019, 2020) pe lângă finala din 2007 și trei sferturi de finală (2008, 2015, 2017).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.