Campionate

Recordul stabilit de Luka Modric după Real Madrid - Barcelona 0-4

Articol de Dragoș Petrescu   —  duminică, 27 octombrie 2024

Barcelona a învins-o fără drept de apel pe Real Madrid în primul „El Clasico” din acest sezon chiar pe Santiago Bernabeu, scor 4-0, iar astfel, trupa lui Hansi Flick își consolidează prima poziție în La Liga. Partida a fost una specială pentru Luka Modric.

După 0-0 la pauză, în urma unei prime reprize în care Real Madrid a fost surprinsă în ofsaid de nu mai puțin de opt ori, având și un gol anulat de VAR pentru poziția neregulamentară în care s-a aflat Kylian Mbappe, Barcelona s-a dezlănțuit în actul secund și a reușit să marcheze de 4 ori în poarta Realului pe Santiago Bernabeu, grație golurilor semnate de Robert Lewandowski (54', 56'), Lamine Yamal (77') și Raphinha (85').

Luka Modric a devenit cel mai vârstnic jucător din istoria „El Clasico”


Mijlocașul croat a început partida din această seară doar pe banca de rezerve, dar a fost introdus pe teren în minutul 63, când scorul era doar 2-0 în favoarea Barcelonei, înlocuindu-l la centrul terenului pe Aurelien Tchouameni.

Astfel, Luka Modric (39 de ani și 47 de zile) a devenit cel mai „bătrân” jucător care a evoluat vreodată în „El Clasico”, depășindu-l pe Dani Alves (38 de ani și 318 de zile la momentul ultimei sale apariții), care deținea până acum acest record.

Cu toate acestea, câștigătorul Balonului de Aur din anul 2018 nu a putut sărbătorii acest eveniment la finalul partidei de pe Santiago Bernabeu, având în vedere că echipa sa a fost cu adevărat surclasată de către marea rivală.

GALERIE FOTO » Cele mai tari glume după Real Madrid - Barcelona 0-4


Catalanii s-au distanțat în fruntea clasamentului din La Liga

După acest rezultat, Barcelona acumulează 30 de puncte și își consolidează poziția de lider în La Liga, în timp ce Real Madrid rămâne pe locul al 2-lea, la 6 puncte în spatele catalanilor.

În etapa viitoare din La Liga, Real Madrid va evolua pe Mestalla, împotriva Valenciei, în timp ce Barcelona va primi vizita rivalei locale Espanyol.

Clasament La Liga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.