Tenis

Se știe când va juca Simona Halep în turneul WTA 250 de la Hong Kong, contra favoritei 6, Yue Yuan

Simona Halep la Hong Kong Foto: X Hong Kong Tennis Open

Articol de Luminița Paul   —  duminică, 27 octombrie 2024

Simona Halep (33 de ani, locul 869 WTA) va debuta în concursul de categorie WTA 250 de la Hong Kong luni, 28 octombrie, în prima zi a tabloului principal. Ea o va înfrunta pe Yue Yuan (26 de ani, numărul 44 WTA) în al treilea meci de pe Terenul Central, în jurul orei 12:00 a României.

Fostul lider mondial Simona Halep revine în acțiune tot în Hong Kong, la aproape o lună după ce disputase turneul de categorie WTA 125, acolo unde a avansat până în runda secundă. Atunci reușea prima ei victorie în circuit după 779 de zile, aflându-se pe traseul de întoarcere după ce a primit verdictul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în luna martie.

De data aceasta, românca este prezentă pe tabloul principal de la Hong Kong Tennis Open, turneu WTA 250, fiind beneficiară a unui wild card. Directoarea competiției, dubla campioană de Grand Slam Li Na, a avut un cuvânt important de spus în acordarea invitației pentru Simona. Anunțul participării a fost făcut de ceva timp și confirmat recent de Halep printr-un video postat pe rețelele sociale ale turneului.

Simona Halep, în acțiune luni, la ora prânzului


Ea va intra foarte repede în acțiune, chiar de luni, 28 octombrie, conform programului afișat pe site-ul WTA. Halep urmează să o întâlnească în premieră pe chinezoaica Yue Yuan (26 de ani), ocupantă a locului 44 mondial, în al treilea meci programat pe Terenul Central de la Victoria Park Tennis Stadium, acolo unde s-a disputat și concursul WTA 125.

Înaintea partidei dintre Halep și Yuan vor fi partidele Priscilla Hon (Aus) – Eudice Chong (H.Kong, WC) și Xiyu Wang (Chn) – Hina Inoue (SUA), iar programul zilei începe la ora 08:00 a României.

Pentru româncă, va fi abia al cincilea meci de la revenirea care s-a produs în martie, la Miami, în turneul WTA 1000. Atunci a cedat în fața Paulei Badosa (Spa), 6-1, 4-6, 3-6. S-a întors în acțiune două luni mai târziu, la Trophee Clarins, turneu WTA 125 disputat pe zgură, la Paris, însă a fost nevoită să abandoneze la scorul de 7-5, 2-3 în fața lui Mccartney Kessler (SUA).

Apoi au fost cele două dueluri de la Hong Kong, cu Arina Rodionova (Aus), 6-2, 4-6, 6-4, și Anna Blinkova (Rus, 7), 2-6, 1-6.


Simona Halep semnând autografe la Hong Kong Foto: X Hong Kong Tennis Open

Yue Yuan are un titlu WTA în carieră, cucerit anul acesta, la Austin (SUA), de categorie 250, când a învins-o în finală pe compatrioata Xiyu Wang. Alte rezultate notabile din sezonul 2024 sunt semifinala de la Hobart, pierdută la Emma Navarro, și, mai ales, sfertul de finală atins la Indian Wells, când a cedat în fața lui Coco Gauff. Mai are „sferturi” la Rouen și Monterrey.

Pe tabloul de la Hong Kong se află și Ana Bogdan, care o va înfrunta în turul 1 pe Kimberly Birrell din Australia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.