Campionate

Arsenal - Liverpool, blockbuster-ul etapei cu numărul 9 în Premier League » Echipele de start + cele mai bune cote

Articol de Dragoș Petrescu   —  duminică, 27 octombrie 2024

Arsenal și Liverpool, formațiile pregătite de Mikel Arteta și Arne Slot, se vor întâlni în această seară, de la ora 18:30 pe Emirates Stadium din Londra, în derby-ul etapei cu numărul 9 din Premier League. Partida va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe PrimaSport 1 și DigiSport1.

Arsenal - Liverpool » LIVE de la ora 18:30


Arsenal - Liverpool » Echipele de start:

Arsenal (4-2-3-1): Raya - White, Partey, Gabriel, Timber - Merino, Rice - Saka, Trossard, Martinelli - Havertz

Rezerve: Neto - Jesus, Jorginho, Kiwior, Lewis-Skelly, Nichols, Nwaneri, Sterling, Zinchenko

Antrenor: Mikel Arteta

Liverpool (4-3-3): Kelleher - Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Mac Allister, Gravenberch, Jones - Salah, Nunez, Diaz

Rezerve: Jaros, Davies - Endo, Gakpo, Gomez, Morton, Quansah, Szoboszlai, Tsimikas

Antrenor: Arne Slot

Stadion: Emirates Stadium (Londra)

Arbitru: Anthony Taylor


„Tunarii” vin după prima înfrângere din acest sezon

Arsenal a acumulat 17 puncte în campionat în acest sezon, iar astfel, trupa lui Mikel Arteta ocupă ultima treaptă a podiumului din Premier League după primele 8 etape, având un deficit de 4 puncte față de liderul Liverpool, adversara din această seară.

În runda precedentă însă, vicecampioana Angliei din sezonul trecut a suferit prima înfrângere din actuala stagiune, 0-2 pe terenul lui Bournemouth, într-o partidă în care „tunarii” au evoluat mai bine de o ora în inferioritate numerică, după ce William Saliba a văzut cartonașul roșu.

La mijlocul săptămânii, trupa pregătită de Mikel Arteta a câștigat la limită pe teren propriu în UEFA Champions League, 1-0 împotriva lui Șahtior, grație unui gol norocos marcat de Gabriel Martinelli în minutul 29.

Liverpool merge ceas cu Arne Slot la cârma echipei

Tehnicianul olandez în vârsta 46 de ani are parte de un început de sezon excelent pe banca „cormoranilor”.

Sub comanda sa, Liverpool este lider în Premier League după primele 8 etape, având 21 de puncte dintr-un maxim disponibil de 24.

Singura înfrângere suferită de „cormorani” în acest sezon a avut loc în etapa a 3-a din Premier League, atunci când Liverpool a fost învinsă surprinzător de Nottingham Forest chiar pe Anfield, scor 0-1.

De atunci însă, trupa lui Arne Slot a câștigat toate partidele pe care le-a disputat atât în Premier League, cât și în Liga Campionilor.

Liverpool are punctaj maxim în UEFA Champions League

Formația de pe Anfield Road împarte prima poziție din clasamentul Ligii Campionilor cu „colegii” din Premier League, Aston Villa, cele două echipe fiind singurele care au punctaj maxim după primele 3 etape.

După victoriile obținute în fața celor de la AC Milan (3-1 pe San Siro) și Bologna (2-0 pe Anfield), Liverpool a bifat al treilea succes consecutiv din Champions League în acest sezon, după o victorie la limită obținută pe un teren dificil, 1-0 la Leipzig. Omul decisiv al „cormoranilor” a fost Darwin Nunez, care a marcat golul victoriei în minutul 27.

Clasament Premier League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.