Campionate

Contract pe termen lung? Marca n-are nicio îndoială: „Impactul lui Flick în LaLiga îl depășește pe al lui Mbappe”

Hansi Flick îl consolează pe omologul Carlo Ancelotti / Foto: GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu   —  duminică, 27 octombrie 2024

În decursul a patru zile, Barcelona lui Hansi Flick le-a spulberat pe Bayern și pe Real Madrid.

După un sezon 2023 - 2024 destul de cenușiu, marcat de demiterea lui Xavi Hernandez, Barcelona este din nou în sărbătoare. Sub comanda noului său antrenor, Hansi Flick, gruparea blaugrana a revenit în fruntea fotbalului spaniol, iar jocul puștilor săi încântă.

În decursul a numai patru zile, catalanii au dat de pământ cu doi grei ai fotbalului mondial. Mai întâi cu Bayern Munchen, pe care au spulberat-o în Liga Campionilor (4-1), apoi cu Real Madrid, în El Clasico (4-0). Nimeni alta decât campioana en titre a Europei.

Hansi Flick are contract cu Barcelona până-n 2026


Deși pe teren au strălucit Raphinha, Lewandowski et comp., cotidianul Marca se înclină în fața tehnicianului german. Și anunță că președintele Barcelonei, Joan Laporta, se gândește la un contract pe termen lung pentru Flick, în condițiile în care acordul semnat în vară cu neamțul este numai pe doi ani, până-n 2026.

„Barça se gândește deja la un contract pe termen lung cu Flick. Germanul a adus o mână de jucători tineri în vară și îi face să joace ca îngerii într-un ritm care este invidiat de Real Madrid”, scrie publicația amintită.

Marca: „Flick a transformat o echipă distrusă în numai 3 luni”

Marca a ținut să puncteze că, până acum, „impactul lui Hansi Flick în LaLiga îl despășește pe al lui Kylian Mbappé. Incredibil, dar adevărat.


Dacă ni s-ar fi spus asta acum trei luni, nimeni nu l-ar fi crezut. Este meritul lui Flick, un antrenor genial, un tip drăguț, un tip adevărat care a transformat o echipă distrusă în doar trei luni”.

As: „Flick i-a redat măreția Barcelonei și Clasicului ceva acțiune”

Celălalt cotidian important din Madrid, As, îl laudă la rându-i pe fostul selecționer al Germaniei. „Sosirea lui Flick a dat din nou măreție Barcei și Clásico-ului ceva acțiune. Rezultatul i-a dat dreptate.

Planul și echipa sa sunt cu mult superioare acestui Madrid, care și-a pierdut ariergarda, avangarda și chiar pofta de mâncare. Hansi Flick a oferit Barcelonei o aură de normalitate care era de neconceput într-o echipă care a trăit până de curând într-un vulcan”.

Germanul este al doilea străin care o bate pe Real Madrid, în deplasare, la primul său El Clasico pe bancă. Primul a fost Jack Domby (al cărui nume adevărat era Richard Kohn), care a triumfat cu 5-1 în 1926.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.