Handbal

De ce a ajuns Vipers aproape de faliment? Au apărut detaliile financiare: ce salariu avea vedeta Vyakhireva

Vyakhireva și Lunde / FOTO: Imago

Articol de Costi Prună   —  duminică, 27 octombrie 2024

Cel mai bine plătită jucătoare de la Vipers a fost rusoaica Anna Vyakhireva, cu un salariu stagional de aproximativ 150.000 de euro net.

Tripla câștigătoare a Ligii Campionilor, Vipers Kristiansand, a evitat falimentul printr-o „injecție” financiară din partea unui investitor local. Luni, la sediul clubului, va avea loc o adunarea generală a acționarilor pentru alegerea unui nou Consiliu de Administrație.

Au apărut noi date financiare care au explicat de ce clubul a fost aproape de faliment. Potrivit jurnaliștilor norvegieni, salariul mediu la Vipers era în sezonul 2019 - 2020 de aproximativ 45.000 de euro anual. În 2022-2023, acesta a ajuns la 90.000 euro.

„Banii din sponsorizării au scăzut dramatic, iar salariile au crescut foarte mult. Aici s-a stricat echilibrul dintre venituri și cheltuieli”, a declarat un fost conducător de la Vipers.


Anna Vyakhireva a fost vândută la Brest pentru 170.000 euro

Cel mai bine plătită jucătoare de la Vipers a fost Anna Vyakhireva, care avea un salariu de aproximativ 150.000 de euro net pe sezon și un apartament plătit de club. Campioană olimpică și vicecampioană europeană, Anna Vyakhireva mai avea o facilitate din partea unui sponsor: acesta îi plătea rusoaicei toate cumpărăturile alimentare.

În total, clubul Vipers Kristiansand a plătit anual pentru Vyakhireva aproximativ 350.000 euro. Vyakhireva a venit la Vipers  în 2022, de la Rostov. A jucat la clubul norvegian două sezoane, iar în 2023 echipa a câștigat pentru a 3-a oară la rând Liga Campionilor.

Din cauza problemelor financiare, Vipers a vândut-o în vară pe Vyakhireva francezilor de la Brest cu aproximativ 170.000 de euro, chiar dacă jucătoarea nu și-a dorit această mutare.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.