Campionate

Ce a remarcat Gică Popescu în Real Madrid - Barcelona: „Nu a existat!”

Ilie Dumitrescu și Gică Popescu/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă   —  duminică, 27 octombrie 2024

Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei, a analizat victoria echipei catalane cu Real Madrid, scor 4-0.

Barcelona a zdrobit-o pe Real în El Clasico, chiar pe „Santiago Bernabeu”. Gică Popescu a fost surprins de lipsa de reacție a elevilor lui Carlo Ancelotti și a lăudat tactica Barcelonei din acest sezon, aceea de a se baza pe mulți jucători tineri.

Ce a remarcat Gică Popescu în Real Madrid - Barcelona

„O victorie clară a Barcelonei în ciuda faptului că prima repriză nu a fost una foarte bună, una în care au avut și foarte multă șansă. Real Madrid a ratat câteva ocazii importante, dar meciul durează 90 de minute. Barcelona în repriza a doua a făcut un galop de sănătate extraordinar.


Și-au demonstrat forma extraordinară în care sunt încă de la începutul sezonului. Mă bucur mult pentru că asta este o echipă care s-a întors la origini, cu foarte mulți jucători din La Masia. O victorie frumoasă, o victorie meritată a Barcelonei. Surprinzătoare e reacția Madridului, care nu a existat.

Flick a riscat foarte mult, a avut ocazii multe Real Madrid tocmai prin această apărare avansată a Barcelonei, cu spațiu mare în spatele fundașilor cu 2 viteziști ca Mbappe și Vinicius. Dar le-a ieșit.

În ultimii ani se pierduse această filozofie, cea de promovare a jucătorilor tineri. Mă bucur că au revenit la ea, probabil că au fost și fortați de accidentările pe care le au. Iată că aceasta este cartea câștigătoare. E greu de spus (n.r. - dacă poate fi renașterea Barcelonei), așa arată la nivelul la care joacă în La Liga și în Liga Campionilor.

Aseară cred că au dat un examen extrem de important și au arătat că nu vârsta contează, ci valoarea. Flick a făcut ca lucrurile să funcționeze incredibil de repede și foarte bine. În momentul în care se schimbă antrenorul știm că e nevoie de timp, dar el face lucrurile într-un timp foarte scurt într-un mod extraordinar”, a declarat Popescu, potrivit iamspor.ro.


Clasamentul din La Liga

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.