Tenis

Jannik Sinner despre regula coaching-ului, aplicabilă din 2025: „Nu cred că lucrurile se vor schimba foarte mult”

Jannik Sinner în conferința de presă de la Paris-Bercy Foto: Imago

Articol de Luminița Paul   —  duminică, 27 octombrie 2024

Liderul ATP, Jannik Sinner (23 de ani), a ajuns la Paris pentru ultimul Masters 1000 al anului și a vorbit despre nou aprobata regulă a coaching-ului, dar și despre nivelul său fizic la final de sezon.

Ultimul concurs de categorie Masters 1000 al anului, cel de la Paris, disputat în Palais Omnisports din Bercy, va decide cine va ocupa ultimele locuri disponibile pentru ATP Finals de la Torino. Numărul unu ATP, Jannik Sinner, nu are această grijă, el având asigurată de ceva vreme prezența la Turneului Campionilor.

O țintă apropiată ar fi un rezultat mai bun la Paris-Bercy, acolo unde până acum a câștigat doar un meci din trei prezențe. La debutul din 2021 a cedat în fața lui Carlos Alcaraz, în prima ciocnire a rivalității lor aflate în dezvoltare. În anul următor a fost învins de elvețianul Marc-Andrea Huesler în turul inaugural și abia anul trecut a câștigat cu Mackenzie McDonald. Apoi s-a retras înainte de duelul cu Alex de Minaur.

Cu un parcurs remarcabil în 2024, 65 de victorii, doar 6 înfrângeri și măcar sferturi de finală atinse în fiecare turneu jucat, italianul se prezintă cu încredere la Paris. E posibil să-l înfrunte pe Ben Shelton în runda secundă, dar până atunci a vorbit despre starea sa fizică pe final de sezon.


Jannik Sinner: „Am luat câteva decizii foarte bune de-a lungul anului”

„Cred că am luat câteva decizii foarte bune de-a lungul anului, încercând să fim pregătiți și pentru sfârșitul sezonului. De asemenea, am norocul să nu fi jucat atât de multe turnee și să fi ajuns mereu foarte departe în ele, ceea ce a fost foarte bine pentru mine”, a explicat Jannik în conferința de presă dinaintea turneului.

„Nivelul meu pare să fie bun. Voi răspunde la aceste întrebări mai târziu pe teren, dar dacă vorbim despre forma mea generală, este în regulă. Sunt fericit să fiu aici și, evident, principalul meu obiectiv va fi cel de la Torino, care va încheia anul. De la începutul lui 2024 ținta a fost să mă calific, așa că vom vedea”, a adăugat el.

  • Numărul unu mondial a cucerit anul acesta 7 titluri, în ordine, Australian Open, Rotterdam, Miami, Halle, Cincinnati, US Open și Shanghai, și a mai jucat o finală, Beijing, pierdută la Carlos Alcaraz. El a disputat ultimul act la ATP Finals în 2023, înclinându-se în fața lui Novak Djokovic.


Jannik Sinner: „Ai deja unele legături cu antrenorul”

Jannik Sinner / foto: Imago Images

Înainte de startul turneului de la Paris, răspuns și la întrebarea legată de noua regulă a conching-ului, care se va aplica din 2025, conform căreia antrenorii vor putea oferi sfaturi jucătorilor în mod oficial în timpul jocului, nu doar în pauze.

„Nu cred că lucrurile se vor schimba foarte mult. Chiar și acum unii antrenori încă dau sfaturi din când în când. Cred că în acest sport ești singur ca jucător pe teren și încerci să înțelegi singur situația”, a opinat Jannik.

Ai deja unele legături cu antrenorul, așa că îți dai seama despre ce vorbește și ce îți sugerează, așa că nu cred că se va schimba prea mult nici asta. Nu am văzut o modificare mare atunci când nu era regula aceasta, pentru că îl vezi pe antrenor, îl înțelegi de ani de zile și pricepi ce urmează”, a conchis Sinner.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.