Handbal

România a pierdut și duelul cu Brazilia » Probleme mari înainte de Campionatul European

Bianca Bazaliu Foto: Facebook FR Handbal

Articol de David Istrate   —  duminică, 27 octombrie 2024

Naționala feminină de handbal a României a reacționat după înfrângerea cu Elveția și a jucat mult mai bine contra Braziliei, însă a pierdut încă o dată, scor 31-34, și a terminat Trofeul Carpați pe locul 4.

Respectând tradiția primelor două zile de turneu, lovitura simbolică de start a fost dată de două handbaliste emblematice ale României: Valentina Ardean-Elisei, care antrenează în prezent echipa feminină a Universității Cluj-Napoca, și Ada Nechita. Elisei și Nechita au fost colege la naționala României, câștigând împreună un bronz mondial (2015) și un bronz european (2010).

Motivată după înfrângerea cu Elveția, România a reușit o primă repriză bună contra Braziliei

Într-o atmosferă mult mai bună decât în jocurile anterioare, tricolorele au început entuziasmant partida, izbutind să înscrie și de pe dreapta, și de pe stânga, și de pe semicerc, și de la 9 metri.


Ofensiva a funcționat eficient, chiar dacă au fost câteva ratări de pe extreme, însă Florentin Pera nu a reușit să rezolve problemele din apărare, care le-au dat bătăi de cap româncelor în eșecul cu Elveția.

Lorena Ostase a evoluat excelent pe semicerc și apoi Alisia Boiciuc, proaspăt intrată pe teren, a marcat un gol în vinclu, provocându-l pe Cristiano Silva să ceară un time-out la scorul de 14-12 pentru România (min. 19).

Indicațiile sale au dat roade și braziliencele, conduse de Bruna De Paula, au marcat patru goluri la rând. În cele din urmă, după niște acțiuni reușite ale Rebecăi Necula, România a intrat la vestiare cu un deficit de un gol: 17-18.

Turneu de coșmar pentru România: alte două accidentări suferite de tricolore


În debutul reprizei secunde, Alicia Gogîrlă a adus egalarea și tot ea a marcat într-un moment dificil, când Brazilia s-a distanțat la patru goluri: 18-22. Jocul României nu a mai funcționat nici în apărare, nici în atac, iar Pera a cerut time-out în minutul 40 (19-25).

Din punct de vedere tactic, gazdele au început să se apere agresiv la De Paula, însă strategia nu a dat roade. Patru minute mai târziu, la o acțiune de atac a României, Yaroslava Burlachenko s-a ciocnit cu Sorina Grazov și ambele au stat minute bune întinse pe teren.

Pivotul naturalizat al României a fost ajutat de Victor Baciu, kinetoterapeutul echipei, și de Frossard Araujo să ajungă pe bancă, în timp ce Grozav a părăsit sala cu brațul imobilizat. Cele două accidentări le-au energizat pe tricolore, iar acestea s-au apropiat la 4 goluri (25-29, min. 49).

România, învinsă de Brazilia, a încheiat Trofeul Carpați pe locul 4

Bianca Curmenț, intrată în poartă în locul Dacianei Hosu, a reușit câteva acțiuni foarte bune, însă nu au fost de-ajuns pentru că Renata Lais de Arruda a închis și ea excelent poarta. În minutul 58, Lupei a înscris de pe extrema stângă și apoi Bazaliu și-a adus echipa la două goluri (31-33).

A fost, însă, prea târziu pentru că De Paula și-a asumat o acțiune pe cont propriu, iar Brazilia a câștigat cu 34 la 31. Lidera oaspetelor a înscris 8 goluri, în timp ce Mariane Fernandes s-a remarcat cu 5 reușite.

De partea cealaltă, cele mai bune jucătoare ale României au fost Lorena Ostase (7 goluri), Bianca Bazaliu (6 goluri) și Alicia Gogîrlă (5 goluri).

Ediția a 54-a a Trofeului Carpați a fost câștigată de Elveția, podiumul fiind completat de Brazilia și Slovacia. România a terminat pe poziția a 4-a, în timp ce Macedonia de Nord și Turcia s-au situat pe locurile 5 și 6.

Tricolorele au învins-o pe Macedonia de Nord (36-25) și au pierdut cu Elveția (27-36) și cu Brazilia (31-34).

România - Brazilia 31-34

Final: România pierde cu Brazilia, scor 31-34

Minutul 59: România se apropie de adversar, Brazilia conduce cu 33-31

Minutul 57: Brazilia rămâne în avantaj, scor 33-29

Minutul 53: Brazilia recuperează diferența de 5 goluri, scor 32-27

Minutul 48: România forțează pe final, scorul este 25-29 în favoarea Braziliei

Minutul 44: România recuperează un gol, Brazilia conduce cu 27-22

Minutul 42: Brazilia continuă să domine partida și conduce cu scorul de 26-21

Minutul 38: Brazilia se distanțează la 4 goluri diferență, scor 23-19

Minutul 33: România este în continuare condusă, scor 18-20

Minutul 30: Brazilia rămâne în avantaj la pauză, scor 18-17

Minutul 26: Brazilia conduce cu 2 goluri, 17-15

Minutul 22: Brazilia marchează de 3 ori consecutiv și trece în avantaj, scor 15-14

Minutul 19: România conduce cu 2 goluri, 14-12

Minutul 15: România reintră în avantaj, scor 11-10

Minutul 11: Egalitatea se menține în continuare, scor 8-8

Minutul 7: Brazilia restabilește egalitatea, scor 6-6

Minutul 4: România rămâne în avantaj, scor 4-3

Minutul 2: Fiecare atac se ternină cu gol, scor 2-1 în favoarea României

Minutul 1: România deschide scorul, 1-0

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.