Campionate

Traficanții de droguri din Australia se folosesc de imaginea lui Frank Lampard » O fotografie cu fostul jucător al lui Chelsea a fost găsită pe un transport de 95 kg de metamfetamină

Articol de Dragoș Petrescu   —  luni, 28 octombrie 2024

Un caz neobișnuit a atras atenția în Australia, după ce imaginea fostului fotbalist și antrenor al clubului Chelsea, Frank Lampard, a fost descoperită pe un transport de metamfetamină de 95 de kilograme.

Potrivit presei britanice, drogurile au fost ambalate în pachete pe care apărea o fotografie a lui Lampard din anul 2017 și au fost interceptate în cadrul unei operațiuni de amploare desfășurate de autoritățile australiene, având o valoare estimată de 38 de milioane de lire sterline.

Fotografia utilizată îl are în prim-plan pe Lampard îmbrăcat elegant, pe terenul de fotbal, zâmbind și arătându-și aprecierea față de fanii prezenți la partida respectivă.

Frank Lampard: „Ce aș putea să spun despre asta?”


După dezvăluirea acestei informații, fostul internațional englez a fost vizibil surprins și a oferit o declarație scurtă pentru The Sun: „Da, probabil că știți deja răspunsul meu. Ce aș putea să spun despre asta?”.

Reacția sa vine în contextul în care unul dintre traficanții implicați în transportul respectiv, Richard Prothero, a fost arestat în parcarea unui club de surf din Sydney, în timp ce încerca să recupereze cheia unei mașini în care se aflau drogurile.

Operațiunea de capturare a acestuia a implicat ofițeri înarmați, care l-au surprins pe Prothero în momentul în care acesta a încercat să pornească vehiculul. Drogurile, ambalate în genți de voiaj, au fost transportate din Los Angeles până în Maroubra, o suburbie a orașului Sydney.

Consumul de metamfetamină, o adevărată problemă în Australia


Kristie Cressy, Superintendent al Poliției Federale Australiene, a subliniat efectele negative ale acestui drog: „Metamfetamina, la fel ca toate drogurile ilicite, cauzează probleme psihologice, financiare și sociale pentru utilizatori, dar și pentru cei dragi lor”.

De asemenea, aceasta a evidențiat și impactul asupra comunității. În perioada 2021-2022, în Australia au existat peste 10.100 de spitalizări în urma consumului de metamfetamină, ceea ce înseamnă, în medie, mai mult de 27 de pe zi.

Frank Lampard, o adevărată legendă a clubului de pe Stamford Bridge

Lampard a jucat pentru Chelsea între anii 2001 și 2014, iar ulterior a fost antrenorul londonezilor între 2019-2021 și, pentru o scurtă perioadă, în 2023.

În calitate de jucător al „albaștrilor”, acesta a cucerit 3 titluri în Premier League, 4 Cupe, 2 Cupe ale Ligii și 2 Supercupe ale Angliei.

De asemenea, Lampard a fost om de bază la triumful lui Chelsea din Liga Campionilor în stagiunea 2011-2012, dar și în următorul sezon, atunci când londonezii au cucerit Europa League.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.