Liga 1

Note GSP: Salvatore della FCSB, „Pantera” și „Spiderman” vișiniu » Remarcații derby-ului și sinteza post cu post realizată de GSP

+55 Foto
FCSB - Rapid, cadre surprinse de fotoreporterii Gazetei

Articol de Eduard Apostol   —  duminică, 27 octombrie 2024

FCSB - Rapid, doar 0-0. Ocazii de poartă au fost, în special, în prima repriză. Până la urmă, a ieșit o remiză corectă, la ce oportunități au fost. Campioana a împins mai mult jocul spre poarta lui Siegrist, însă a dat de un „Spiderman” ce nu a permis ca poarta lui și a Rapidului să fie perforată.

Ocaziile cele mai mari, două la număr, au fost în dreptul Rapidului, însă Boupendza și-a bătut joc de o fază ce trebuia să fie simplă, după care Radunovic a refuzat un gol ce putea decide soarta derby-ului.

FCSB (4-3-3)

Târnovanu (nota 6) * A fost OK. A scos unu la unu cu  N'Jie, a avut noroc la ocazia monumentală a lui Boupendza, după care a fost salvat de Radunovic. Ce nu te învinge...


V. Crețu (nota 7) * Aleargă și acum! Cu același devotament, specific lui, și în derby. Și un părinte exemplar, după meci s-a jucat cu copiii, deși cele mici au avut de auzit niște scandări scabroase dinspre galeria oaspete.

Ngezana (nota 8) * Panteră! Cum îi place patronului să-l alinte. Impunător și impresionant sud-africanul. Printre alții, l-a redus la tăcere pe Petrila duminică seară. A fost de netrecut.

Dawa (nota 5) * Are câteva scăpări ce bagă în boală propria defensivă.

Radunovic (nota 8) * Salvatore della FCSB! Foarte bun pe întreaga durată a partidei, a avut acea minge blocată la Emmers, când îi era greu voinicului, în minutul 76.


Tănase (nota 5) * A compensat prin a coborî, să pună umărul la faza defensivă. A avut câteva momente în care a încercat să-și impună tehnica în regim de viteză pe zonă centrală, dar nu a fost niciun deznodământ fericit pentru ai lui.

Șut (nota 6) * OK.

Olaru (nota 7) * A încercat, a semnat cele mai periculoase acțiuni ale campioanei, doar că în partea secundă n-a mai reușit să-și impună jocul precum în primele 45 de minute.

Băluță (nota 5) * Nu s-a arătat la fotbal.

Miculescu (nota 6) * Mai util și eficient în banda dreaptă, în centru n-a mișcat deloc și s-a mai și poticnit. Muncitor.

Oct. Popescu (nota 7) * Meci solid al decarului FCSB, mai aproape de ceea ce ar trebui să facă partidă de partidă. Vrea mult, poate, dar se și răsfață prea mult. A creat panică printre rapidiști.

Antrenor Elias Charalambous (nota 6) * OK. N-a pierdut derby-ul, după 0-4 la Glasgow, dar nici n-a reușit să mențină FCSB pe drumul bun din campionat. Echipa în repriza secundă cine a comandat-o? Schimbările? Când s-a terminat emisiunea TV pe politică?

Au mai jucat:

D. Popa (nota 4) * A intrat în minutul 56 în locul lui Băluță. Lemn! A ratat o ocazie importantă.

Alhassan * A intrat în minutul 77 în locul lui Fl. Tănase

Musi * A intrat în minutul 84 în locul lui O. Popescu

Ștefănescu * A intrat în minutul 84 în locul lui Miculescu

Rapid (3-4-3)

Siegrist (nota 8) * Probabil, MVP-ul derby-ului! A blocat tot, în fața tuturor adversarilor, a refuzat un gol ce-ar fi îngropat speranțele giuleștenilor.

Cr. Manea (nota 6) * Decent, a avut un rol eminamente defensiv. Sau nu s-a arătat prea mult pentru faza ofensivă, așa cum s-a întâmplat în etapa precedentă cu Farul (5-0).

Ignat (nota 7) * Nu doar că l-a suplinit cu brio pe Săpunaru, dar a avut câteva tackling-uri utile și reușite.

Pașcanu (nota 6) * OK.

Onea (nota 5) * Onoarea de a purta banderola Rapidului nu a venit la pachet cu o evoluție prea bună. Modest și timorat, a avut multe probleme cu Tavi Popescu și cu Olaru.

Christensen (nota 7) * Foarte bun la mijlocul terenului, un factor de echilibru.

Kait (nota 6) * Bun la centrul terenului, dar a încheiat prin a fi schimbat după ceva mai bine de jumătate de oră de joc. A forțat revenirea, iar acest lucru s-ar putea să-l coste finalul lui 2024.

Borza (nota 6) * OK. Oricum, peste colegul de pe cealaltă bandă.

N'Jie (nota 6) * Se apropie de gol, dar nu-l găsește. Atent, face deposedări. Se simte că mai are de recuperat fizic, întrucât se stinge cu trecerea timpului.

Boupendza (nota 5) * O atitudine remarcabilă în joc, combativ, în stare să rezolve multe faze, în diverse zone... Dar a semnat o ratare ireală, în prima repriză, când a rămas cu toată poarta goală. OK, nu a fost deziluzionat de asta, a băgat materiale în continuare. Încă așteaptă golul, e rezistent fizic.

Petrila (nota 5) * S-a pierdut în detalii. Ngezana i-a făcut un derby de coșmar.

Antrenor Marius Șumudică (nota 6) * Rapid n-a fructificat valul pe care a urcat-o succesul cu Farul (5-0), chiar dacă a avut cele mai mari două ocazii de a înscrie din meci. Giuleștenii au suferit în partea secundă și au părut că se mulțumesc și cu o remiză. Important a fost să nu piardă. Rapid a jucat fotbal pe modul economic.

+14 Foto
Marius Șumudică a făcut recital după derby-ul Rapid - FCSB / foto: Ionuț Iordache (GSP)

Au mai jucat:

Emmers (nota 6) * A intrat în minutul 37 în locul lui Kait, a semnat o ocazie uriașă pentru Rapid, util și bătăios.

Al. Dobre (nota 6) * A intrat în minutul 60 în locul lui  N'Jie. Decent, încercând să-și impună jocul, dorind să impresioneze.

Micovschi * A intrat în minutul 87 în locul lui Petrila

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.