Campionate

A așteptat 50 de zile pentru un debut groaznic. Un fost campion mondial a dat autogol după doar 4 minute!

Articol de Daniel Scorpie   —  luni, 28 octombrie 2024

Matts Hummels (35 de ani), stoperul german rămas șomer după despărțirea de Borussia Dortmund, s-a făcut de râs la primul său meci în Serie A.

Finalistul Champions League în partida pierdută pe Wembley, 0-2 cu Real Madrid, n-a avut nevoie decât puțin timp pentru a marca în campionatul italian. A făcut-o însă în poarta Romei, umilită aseară (1-5) de Fiorentina!

Mats Hummels a debutat cu un autogol la AS Roma

A fost cules de pe drumuri ca să-și ia gândul de la retragere și a făcut atmosferă în vestiar din cauză că nu era băgat în teren de antrenor.


702de jocuri are Mats Hummels la echipele de club, reușind 59 de goluri și 32 de assisturi. Dintre care 442 de partide la Bayern și Dortmund în Bundesliga

Squadră foarte iubită în centrul „Cizmei”, cu care a semnat, după îndelungi trative și în schimbul unui foarte bun salariu, având în vedere vârsta recomandabilă spre pensionare, și duminică seară s-a umplut de rușine în epilogul etapei a 9-a din Serie A.

Hummels a marcat contra echipei sale după 4 ani și jumătate

Este vorba despre Matts Hummels, fost câștigător de Cupă Mondială în tricoul naționalei Germaniei în Brazilia 2014 și ex-campion european de tineret în 2009.


Faza în care Mats Hummels a înscris în poarta Romei în eșecul de proporții suferit la Florența (1-5) / Foto: Imago

Fundașul central, care a făcut carieră la Borussia Dortmund și Bayern timp de 17 sezoane, a răsucit cuțitul în rana hemoragică a celor de AS Roma, pălmuită rușinos pe „Artemio Franchi” sub comanda efemeră și mult contestată a succesorului lui Daniele De Rossi.

Ex-internaționalul cu 78 de selecții și 5 goluri pentru Mannschaft a punctat pentru 1-5 în poarta păzită Mile Svilar. Introdus în minutul 67 de Ivan Juric, în locul vedetei Paulo Dybala, lui Hummels i-au fost de ajuns 250 de secunde să scuture plasa. Doar că a greșit ținta!

După un corner, Christian Kouamé a trimis mingea cu capul spre buturile giallorossilor, iar Mats l-a imitat, dar a deviat-o fără speranțe pentru goalkeeperul sârb al oaspeților! A fost al doilea autogol al neamțului cu 16 trofee la cluburi din ultimii patru ani și patru luni.

Mats Hummels devenise la mijlocul lunii iunie 2020 al treilea jucător cu autogol la Euro 2020, în faza grupelor, în care a deviat mingea în poarta eronată, în prima repriză a duelul cu Franța (0-1).

Mă uit la cine este mai în formă și apoi decid echipa de start. Eu nu acord atenție vârstei sau CV-ului. Iau în calcul numai jucătorilor care îmi oferă mai multă încredere

Ivan Juric, antrenor AS Roma

„Mai multe apariții în echipa Ligii decât minute în Serie A”

Gluma și ironia pe care Mats Hummels le-a făcut cu câteva zile pe contul său de socializare s-au întors rapid contra lui.

Într-o fotografie în care apare cu premiul pentru alegerea în cel mai valoros „11” al ultimului sezon al Ligii Campionilor, pe când era încă la Dortmund, el a scris: „Mai multe premii individuale în Ligă decât minute de joc până acum".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.