Altele

Elisabeta Lipă, lăudată de copii ca pe vremea Elenei Ceaușescu, într-un video viral: „Căci pe lângă demnitatea / De-a purta pe umeri țara / Zâmbetul vă e ca floarea / Ce-nflorește primăvara”

Elisabeta Lipă, la Congresul PSD

Articol de David Marinescu   —  luni, 28 octombrie 2024

Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport și multiplă campioană olimpică, a împlinit 60 de ani pe 26 octombrie.

Sportivii juniori din cadrul Complexului Național Orșova i-au transmis un mesaj înregistrat, care duce cu gândul la celebrările din comunism, în care liderii țării erau lăudați prin cântece și poezii.

Odă pentru Elisabeta Lipă de ziua ei

Una dintre canotoarele junioare deschide filmulețul de peste patru minute cu o poezie care are, în total, 15 strofe. Iată-le pe primele patru:


„Dragă doamnă campioană

Ne sunteți model în viață

Ați trecut peste opreliști

Peste vântul crud din față.



Și ați ajuns din satul verde

Să cutreierați planeta

Ridicând la loc de cinste

Steagul nostru și ștafeta.



Vă iubește toată țara,

Dar noi vă iubim mai mult

Sunteți pentru noi modelul

Ce pe toate le-a-ntrecut.



Căci pe lângă demnitatea

De-a purta pe umeri țara

Zâmbetul vă e ca floarea

Ce-nflorește primăvara”.

După poezie, zecile de copii și tineri din cadru cântă și dansează pentru Elisabeta Lipă. Horia Goliciu, șeful Complexului Sportiv Național Orșova, a declarat pentru golazo.ro că filmarea era destinată doar ochilor președintei ANS și că nu ar fi trebuit să ajungă pe internet.

Cristian Maliș, antrenorul de la Orșova, a spus că inițiativa a aparținut în totalitate sportivilor de acolo și că nu i se pare deloc un gest „comunist”: „Nu mai putem face un gest frumos, nu mai putem cânta „La mulți ani!” nimănui? Nu mai putem adresa cuvinte frumoase?”.


Elisabeta Lipă le-a mulțumit copiilor pentru mesajul digital trimis de ziua ei de naștere:

Îmi pare rău că au ajuns să fie luați peste picior tocmai ei, care s-au născut la 20 de ani de la căderea regimului comunist. Sper să nu se lase descurajați de valurile de răutate din ultima vreme, de atacurile la adresa canotajului românesc, cel care a rămas unul dintre puținele sporturi în care țara noastră mai are un cuvânt de spus în lume”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.