Campionate

IMENS » Câți bani primește Erik ten Hag după ce a fost demis de Manchester United + gafa clubului

Erik Ten Hag/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă   —  luni, 28 octombrie 2024

Erik ten Hag (54 de ani) a fost demis de Manchester United și va primi o sumă uriașă drept compensații.

Olandezul a semnat în vară un nou contract, care ar fi expirat în 2026. Odată cu acest contract, i-a fost mărită și clauza olandezului. Astfel, el va primi 21 de milioane de euro compensație pentru că a fost demis, potrivit goal.com.

Manchester United trebuie să-i plătească o avere lui Erik ten Hag, după ce l-a dat afară

Dacă Manchester United nu i-ar fi prelungit contractul lui Erik ten Hag în vară, ar fi trebuit să-i plătească 12 milioane de euro acum. Atât era clauza din vechiul contract al olandezului cu echipa din Premier League.


Decizia de a-i oferi prelungirea lui Ten Hag în vară a costat-o pe United 9 milioane de euro în plus acum, într-o perioadă în care conducerea clubului tocmai l-a demis pe Sir Alex Ferguson din poziția de ambasador pentru a economisi bani. Scoțianul încasa aproximativ 2 milioane de euro pe sezon.

Ten Hag a plecat de la United după 128 de partide antrenate la echipa engleză. A obținut 72 de victorii, 20 de egaluri și 36 de înfrângeri.

În locul lui a fost numit Ruud van Nistelrooy, care va fi interimar până când United va numi un nou antrenor. Acesta era secundul lui Ten Hag din vară.

Ten Hag a lăsat-o pe Manchester United pe locul 14 în Premier League, cu 11 puncte în 9 meciuri. În cele două sezoane întregi petrecute pe banca „diavolilor”, olandezul a terminat cu echipa pe locul 8, în sezonul 2023-2024, și pe locul 3, în sezonul 2022-2023.


Clasamentul din Premier League

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.