Liga 1

Fotbalistul care a cucerit după derby-ul FCSB - Rapid: „Am crezut că i-a dat bomboane”. Când vor juca Rareș Pop și Dina Grameni

Articol de Eduard Apostol   —  luni, 28 octombrie 2024

Marius Șumudică, antrenorul Rapidului, le-a transmis fanilor că trebuie să mai aibă puțină răbdare până la adaptarea totală a lui Clinton NJie și Aaron Boupendza, dar l-a lăudat pe vârful camerunez ce-a mai jucat la Lyon, Tottenham și Marseille.

Echipa Rapidului se metamorfozează sub comanda lui Marius Șumudică. Printre ultimii sosiți în Giulești, Clinton N'Jie, 31 de ani, și Aaron Boupendza, 28 de ani, sunt la a doua prezență în tricoul alb-vișiniu. Au fost titulari cu Farul (5-0), au repetat isprava și cu FCSB (0-0).

Marius Șumudică a explicat situațiile lui N'Jie și Boupendza: „Poți să alergi prin parc, să te antrenezi, dar jocul îți dă ritmul”

NJie a fost fotbalist pe care Tottenham a plătit 14 milioane de euro în august 2015 când l-a achiziționat de la Lyon. Apoi, doi ani mai târziu, a fost cumpărat de Marseille de la londonezi pentru 7 milioane de euro. În 2019, a semnat cu Dinamo Moscova, ce avea să plătească francezilor 6 milioane de euro ca să-l aibă în Rusia.


Înainte de a ajunge în Grant, camerunezul a jucat în Turcia, la Sivasspor, de acolo îl știe Marius Șumudică. Românul i-a dorit neapărat pe N'Jie și pe Boupendza, insistând și transferându-i la Rapid.

„NJie nu joacă de șase luni. Nici el, nici Boupendza. Bine, Boupendza este alt tip de jucător, se bate. NJie e un jucător de foarte mare calitate, dar are nevoie de timp. NJie are 50 de meciuri la echipa națională a Camerunului, a fost la Cupa Africii. Dawa are un meci la Camerun, dar îl ajută vârsta.

NJie nu joacă din aprilie, e greu, când n-ai jocuri... Meciurile îți dau ritm. Poți să alergi tu prin parc, să te antrenezi, dar jocul îți dă tot... A oprit mingea, am crezut că i-a dat bomboane! Știe... Da, trebuia să marcheze, dar cu siguranță NJie e un fotbalist ce ne va ajuta. Și el, și Dobre, și Micovschi, benzile”, a declarat Marius Șumudică după remiza albă cu FCSB.


127de minute a adunat NJie pentru Rapid în primele două meciuri jucate pentru giuleșteni

44de selecții și 10 goluri are NJie pentru naționala Camerunului

Marius Șumudică a explicat care sunt situațiile lui Rareș Pop și Dina Grameni

Șumudică a explicat și care sunt situațiile concurenților celor doi, NJie și Boupendza. Rapidistul a lăsat deschisă ușa pentru primul 11.

„Îi este greu și lui Rareș Pop. Este un jucător foarte, foarte bun, foarte tânăr, vor veni meciuri din trei în trei zile și vor avea șanse toți. Mă uit și la Hasani, se antrenează extraordinar. N-am cum să-l introduc. Îmi pare rău de Grameni care se antrenează foarte bine, însă îmi pare rău, nu pot juca acolo, în zonă centrală, cu doi fotbaliști de picior stâng.

Îl am pe Tobias Christensen. Îi felicit pe toți. De obicei, jucătorii care se antrenează alături de titulari, îi forțează. Dacă ei ar fi supărați și nu s-ar antrena la capacitate maximă, atunci ar pierde din potențial și cei din primul 11.

Nici Burmaz, săracu"... Aș vrea să joace, dar Aaron (Boupendza) a alergat 12.000 de kilometri... Ăăă, 12.000 de metri. (râde) Dacă alerga 12.000 de kilometri, punea steagul pe Everest. Meciul trecut a alergat 12 kilometri, vine înapoi, e fotbalist, v-am zis.

Vor veni meciuri în care nu-i va întâlni pe Ngezana și pe Dawa. FCSB are doi fundași centrali, poate, cei mai buni din România. Bine, după Pașcanu, după... (râde) Am și eu câțiva care sunt buni de tot”, a mai spus antrenorul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.