Darren Cahill (59 de ani) a spus într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport că își va încheia cariera de antrenor după colaborarea cu Jannik Sinner. Australianul, care a antrenat-o și pe Simona Halep, a vorbit despre anul complicat al italianului cu testul pozitiv la clostebol și cu recursul WADA, dar și despre rivalitatea dintre cel pe care-l pregătește și Carlos Alcaraz.
Darren Cahill a acordat un amplu interviu pentru Gazzetta dello Sport înainte de startul ATP Finals, turneu care începe duminică la Torino.
Jannik Sinner, liderul mondial, face parte din Grupa „Ilie Năstase” alături de Daniil Medvedev (Rusia), Taylor Fritz (SUA) și Alex de Minaur (Australia). Italianul va juca duminică împotriva australianului.
Antrenorul lui Sinner căruia I se spune „Papa Darren” în echipa italianului a atins mai multe aspecte în interviul acordat jurnalistei de la Gazzetta dello Sport.
Un an marcat de victoria de la Australian Open și de testul pozitiv
El a identificat drept cel mai bun moment al anului victoria de la Australian Open. „Pentru un jucător de tenis este un obiectiv visat încă din copilărie, este rezultatul întregii munci și al sacrificiilor făcute. L-a învins pe Djokovic în semifinale și apoi a avut acea revenire de la două seturi la zero cu Medvedev, unde s-a văzut toată forța lui”.
Însă cel mai rău nu avea cum să nu fie testul pozitiv la clostebol: „A fost într-adevăr cel mai urât moment al sezonului când am primit vestea după turneul de la Miami, dar o furtună este urmată de o perioadă de liniște. După un moment de șoc, Jannik a mers cu capul sus, știind că nu a greșit cu nimic. A fost un proces lung. Oamenii nu-și imaginează prin ce trebuie să treci”.
Darren nu se teme de procesul de la TAS. „Dacă există un aspect pozitiv în acest nou proces, acesta este că WADA nu a pus la îndoială faptul că Jannik este un jucător curat și acesta este pentru noi cel mai important lucru. El a crezut întotdeauna că adevărul va ieși la iveală și a folosit terenul ca loc de siguranță. De fiecare dată când intră în teren și își ține racheta în mână, se simte în siguranță pentru că se află în locul pe care îl iubește”, a subliniat Cahill.
7 turneea câștiga Jannik Sinner în acest an, două fiinde de Mare Șlem, Australian Open și US Open
Ce a învățat Sinner din acest an? „A înțeles că în viață poate supraviețui la orice, după asta nimic nu-l mai sperie. A cucerit două trofee de Mare Șlem și a ajuns numărul unu mondial. Jannik este, de asemenea, o inspirație pentru mine. Toată lumea vorbește despre echipa din jurul său, dar el este liderul. El este cel care deschide calea. El nu a făcut nimic greșit. El știe că este nevinovat. Vom aștepta decizia TAS. Între timp, Jannik va merge în continuare cu capul sus”.
Jannik Sinner, privire spre viitor
Cahill a dezvăluit și un lucru surprinzător în interviu, faptul că Jannik Sinner este ultimul jucător pe care-l va antrena în cariera sa de tehnician. Australianul a reușit în trecut să-i ducă pe primul loc pe Simona Halep și Andre Agassi. Însă pare că finalul nu este atât de aproape pentru că a intrat în detalii despre sezonul viitor, unul în care își propun să facă o tranziție mai bună între sezonul de hard și cel de zgură pentru a evita accidentările și unde totul se va învârti în jurul turneelor de Mare Șlem. De asemenea, Cahill spune că Jannik trebuie să se mai întărească și din punct de vedere fizic. „Are multă încredere în mine și în Simone Vagnozzi”.
Există jucători care se tem să facă schimbări în tenisul lor pentru că se tem să facă pași înapoi. Jannik este opusul. Nu îi este teamă să piardă câteva meciuri dacă poate implementa îmbunătățiri în jocul său. Superputerea sa este că nu se teme să se îmbunătățească. Astăzi, el știe să joace în 5-6 moduri diferite, închide punctul cu serviciul, la fileu, pe linie sau în spate, drop shot, slice... nu numai că lovește tare, dar o face inteligent– Darren Cahill
Rivalitate și bani
El a vorbit și despre rivalitatea pe care Jannik Sinner o are cu Carlos Alcaraz.„Am mult respect pentru el. Nu voi spune niciodată că Sinner este mai bun decât Alcaraz sau viceversa. Dacă se vor întâlni la Torino în finală, îl voi încuraja pe Jannik și mă voi bucura de spectacol”, a subliniat Cahill.
Un alt subiect delicat pe care l-a atins a fost declarația lui Sinner că nu a mers la Six Kings Slam pentru premiul enorm de 6 milioane de dolari. „Ceea ce a spus el despre faptul că nu a mers la Riyadh pentru bani a fost interpretat greșit. Sau poate că nu s-a explicat bine. Adevărul este că el nu a jucat niciodată la un turneu demonstrativ, el a fost întotdeauna concentrat pe îmbunătățirea tenisului său. Știe care sunt prioritățile sale. Apoi a primit o ofertă de la Six Kings Slam, cu cei mai buni șase jucători din lume și mulți bani. S-a consultat cu noi și i-am spus de ce nu, iar el a acceptat”, a spus Darren.
{{text}}