Fostul mare jucător și antrenor de rugby Constantin Fugigi a decedat la vârsta de 79 de ani.
Născut la Sibiu, fostul mare jucător a petrecut mare parte din carieră la CS Dinamo, club cu care a câștigat titlul național, dar și Cupa Campionilor Europeni în 1967. A jucat 35 de meciuri pentru naționala României, pe care a pregătit-o ca antrenor și pe care a calificat-o la Cupa Mondială de Rugby din 1995.
Vestea tristă a fost dată de CS Dinamo, prin intermediul rețelelor de socializare. Cauza decesului nu a fost făcută publică.
Constantin Fugigi a decedat la 79 de ani
„RUGBY. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a fostului mare jucător și antrenor la rugby Constantin Fugigi.
Acesta s-a stins din viață la București la vârsta de 79 de ani. Originar din Sibiu, unde a și debutat la CSM Sibiu, acesta a evoluat aproape întreaga carieră la Dinamo, cu care a fost campion național și a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1967. Constantin Fugigi a evoluat de 35 de ori pentru România, fiind titular în trei meciuri cu Franța.
Ca antrenor a pregătit mai multe echipe de club, lotul național de juniori și naționala României, pe care a calificat-o la Cupa Mondială de Rugby din 1995. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, apare în comunicatul emis de CS Dinamo.
Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a reacționat și el:
„Spuneam în urmă cu o lună, când rugby-ul românesc a mai pierdut o figură marcantă, că suntem din ce în ce mai săraci, că încet-încet ne pierdem acele repere care au făcut istorie pentru rugby-ul românesc. De astăzi, din păcate, vorbim la trecut despre nea Bebe Fugigi, un caracter excepțional, care și-a pus amprenta asupra multor generații de rugbyști.
Nea Bebe a fost pentru mine mai mult decât un antrenor pe care l-am avut la echipa națională, a fost un om care m-a ajutat enorm de mult să cred în puterea mea, în mine, avea calități pedagogice excepționale. M-a ghidat în cariera mea de tânăr jucător, și-a pus amprenta nu numai asupra mea, ci asupra tuturor jucătorilor cu care a colaborat.
Îmi rămâne în minte cum ne-a pregătit pentru Cupa Mondială din 1999, cât de mult am învățat atunci de la el. Dincolo de cariera sportivă, să nu uităm că a fost conferențiar la ASE, un om cu o minte strălucită și un excelent orator. Îi suntem recunoscători pentru oamenii care am devenit, va avea întotdeauna un loc special în inimile noastre”.
{{text}}