George Simion (38 de ani), președintele partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) și candidat la funcția de președinte al României din partea acestuia, a fost întrebat în timpul dezbaterii prezidențiale de aseară, de la Digi 24, dacă „FCSB e Steaua?” și „în cât timp îi veți da palmaresul domnului Becali dacă ajungeți președinte?”.
Luni seara, postul Digi24 a organizat o dezbatere prezidențială înaintea turului 1 a alegerilor, care a reunit 6 dintre candidați.
Unul dintre aceștia, Ludovic Orban, s-a folosit de acest moment pentru a-și anunța retragerea din cursă, astfel că la pupitru au rămas 5 dintre pretendenții la fotoliul de la Cotroceni: Mircea Geoană (independent), Elena Lasconi (USR), Kelemen Hunor (UDMR), Cristian Diaconescu (independent) și George Simion (AUR).
De nicăieri! George Simion, întrebat la dezbaterea prezidențială: „FCSB este Steaua?”
Cel din urmă a primit o întrebare inedită în timpul dezbaterii, adresată de Dan Filoti, jurnalist DigiSport.
„Temele discutate mi se par prea serioase ca să vin eu să întreb dacă FCSB e Steaua, dar rețineți-o, domnule Simion. (...) Deci, este FCSB Steaua și dacă da, în cât timp îi veți da palmaresul domnului Becali, dacă ajungeți președinte?”, au fost curiozitățile acestuia.
„Eee. Credeam că sunteți om serios. Nu este atribuția mea, domnule Filoti. Poziția mea legată de palmaresul este una singură, și o cunoaște și domnul Becali: judecătorii trebuie să decidă, nu președintele și nu premierul, care pare că intervine, în funcție de dispoziție, la Ministerul Apărării”, a răspuns Simion la Digi24.
Președintele AUR s-a folosit de acest prilej pentru a strecura o „înțepătură” la adresa premierului Marcel Ciolacu, cel care a insistat pentru revenirea FCSB în Ghencea. Liderul PSD a fost invitat la dezbatere, dar nu și-a făcut apariția.
George Simion: „Chestiune prea serioasă pentru a fi dusă în derizoriu cu FCSB și Steaua”
În continuarea intervenției, Simion a transmis că „avem planul nostru de sport, de la minus 9 luni la 80 plus la sport de masă. Odată puneam accent pe sport, pe sănătate, pe competiții sportive, dacă ne amintim de Daciade. Aveam antrenori care căutau talente, aveam baze sportive”.
„De aceea trebuie să începem cu un registru al bazelor sportive, să oferim facilități cluburilor sportive, așa cum a cerut Gheorghe Hagi, ca un procent din cifra de afaceri a multinaționalelor să meargă către cluburile sportive. Chestiunea asta este cât se poate de serioasă, pentru a fi dusă în derizoriu pentru o discuție legată de FCSB și Steaua. Asta decid judecătorii”, a completat liderul AUR.
{{text}}