România a învins-o luni pe Cipru, scor 4-1, în ultimul meci din Liga Națiunilor. În urma succesului de pe Arena Națională, „tricolorii” au câștigat grupa 2C, una din care au mai făcut parte Kosovo, Cipru și Lituania. Federația Română de Fotbal (FRF) se va umple de bani din partea UEFA, după această reușită.
România a promovat în Liga B, acolo unde va avea parte de adversari mult mai bine cotați. Mai mult decât atât, „tricolorii” sunt aproape de prezența în urna 2 pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026.
FRF, lovitură financiară după reușita României
Federația lui Burleanu are un motiv în plus de bucurie pentru acest succes al naționalei lui Mircea Lucescu. UEFA va oferi o sumă consistentă pentru câștigătoarea grupei.
Așadar, FRF va primi 1.100.000 de euro pentru simpla participare în Liga Națiunilor. Pentru câștigarea grupei, UEFA mai premiază România cu încă 1.100.000 de euro. În total, Federația va încasa 2.200.000 de euro.
UEFA oferă bonusuri pentru fiecare federație în parte, însă acestea sunt diferențiate în funcție de liga de care aparțin.
Iată cum sunt distribuite sumele de bază:
- Liga A - 2,25 milioane de euro;
- Liga B - 1,5 milioane de euro;
- Liga C - 1,1 milioane de euro;
- Liga D - 750.000 de euro.
Lor li se adaugă bonusul pentru primul loc în grupă. Și în această situație, contează liga din care fiecare reprezentativă face parte.
- Liga A - 2,25 milioane de euro;
- Liga B - 1,5 milioane de euro;
- Liga C - 1,1 milioane de euro;
- Liga D - 750.000 de euro.
Meciul cu Cipru a fost ultimul pentru echipa națională a României în 2024. Pe 13 decembrie, în cadrul unei ceremonii care se va desfășura în Elveția, România își va afla adversarele din preliminariile pentru CM 2026, competiție care se va juca în SUA, Canada și Mexic.
Vor fi 12 grupe preliminare, 6 dintre ele vor conține 5 echipe, restul de 6 grupe vor conține 4 echipe.
Le-am spus să nu îndrăznească să intre la vestiare fără 3-0 și să avem ocazie de gol până în minutul 2, indiferent cum va veni aceasta. Să aibă agresivitate, să facă adversarul să își piardă controlul. Există lucruri pozitive, dar și negative. Am avut contraatacuri senzaționale, pe care nu le-am gestionat cum trebuie, dar este îmbucurător că există loc de mai bine. Toată problema este ca ei să își dorească lucrul ăsta.
- Mircea Lucescu, selecționerul României
{{text}}