Rapid a anunțat că a avut câștig de cauză la ÎCCJ privind mărcile Fotbal Club Rapid. În acest moment, nu mai există cale de atac, iar echipa patronată de Dan Șucu și Victor Angelescu deține mărcile Fotbal Club Rapid.
Potrivit surselor GSP, este vorba despre marca figurativă, de emblemă, care nu mai poate fi folosită de nicio altă societate fără acordul Rapidului. Asta înseamnă și că AFC Rapid, formația din Liga 4, nu mai are marcă.
De asemenea, potrivit informațiilor obținute de GSP, sunt șanse mari ca echipa din Superliga să înceapă demersuri anul viitor pentru ca nici marca verbală Fotbal Club Rapid să nu mai fie folosită fără acordul clubului.
Comunicatul Rapidului privind mărcile Fotbal Club Rapid
„Decizie definitivă privind mărcile Fotbal Club Rapid.
Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins astăzi recursurile formulate împotriva deciziilor Curții de Apel București, de anul trecut, în cele două dosare privind mărcile Fotbal Club Rapid.
Prin respingerea recursurilor, ÎCCJ a menținut deciziile CAB, prin care s-au stabilit, printre altele, ca mărcile constând în emblemele Fotbal Club Rapid (emblema actuala a clubului) și Uniunea Fotbal Club Rapid au fost înregistrate legal de către fosta societate Rapid (aflată acum în faliment), că acestea au fost achiziționate legal în anul 2018 de către actuala societate și că marca Asociația Fotbal Club Rapid va fi anulată”, a transmis Rapid.
Cine e AFC Rapid, aflată în război identitar cu FC Rapid 1923
- În 1992, secția de fotbal s-a rupt de Clubul Sportiv al Ministerului și a devenit UFC Rapid. Copos a schimbat denumirea în 2001 în AFC Rapid.
- În iunie 2016, la scurt timp după ce Copos a cedat gratuit AFC Rapid către Horia Manoliu, FC Rapid, patronată de Valerii Moraru, a intrat în faliment.
- În august 2016, Horia Manoliu a reînscris AFC Rapid în Liga 4 din București.
{{text}}