Horia Manoliu, președintele executiv de la AFC Rapid, a reacționat pentru GSP.ro la decizia ÎCCJ, prin care clubul din Superliga a avut câștig de cauză în dosarul pentru mărcile Fotbal Club Rapid.
Emblema clubului Rapid nu va mai putea fi folosită de altă societate în afara echipei din Superliga. După decizia Înaltei Curți, AFC Rapid, din Liga 4, nu mai are marcă.
Horia Manoliu a declarat că Dan Șucu a primit un cadou din partea politicului, după a susținut-o pe Elena Lasconi în cursa prezidențială, și că va merge în instanță pentru a obține palmaresul Rapidului.
Manoliu: „Cadou din partea politicului pentru domnul Șucu”
„E cadoul din partea politicului pentru domnul Șucu, că a apărut în Parlament. Dar, cum a spus domnul Gigi Becali, Dumnezeu e mare și nu dă cu nuiaua, dă cu barda!
Din păcate, instanța a preferat ca în loc să judece drept, să-i facă acest cadou domnului Șucu și să transforme cazul Rapid în alt caz Steaua sau Universitatea Craiova, prin apariția unor procese pe palmares.
Prin această decizie, Înalta Curte de Casație și Justiție a modificat legea mărcilor și jurisprudența folosită în acest gen de cazuri până acum. Este incredibil ce s-a putut întâmpla! Așteptăm motivarea instanței și vedem ce facem în continuare.
Din nefericire, singurul club de tradiție care mai rămăsese în România, cu actele în mână, necontrazise nici măcar de partea adversă, că noi suntem continuatorii, din 1923 până în prezent, ai clubului Rapid, e în pericol. Așa că fotbalul românesc va fi jucat numai de clone, nu de cluburile de tradiție, adevărate. Asta e!”, a declarat Horia Manoliu, președinte executiv AFC Rapid, pentru GSP.
Horia Manoliu: „Deschidem dosar pentru palmaresul din 1923 și până în 2006, cel puțin”
„Vom deschide un dosar pentru palmaresul din 1923 și cel puțin până în 2006, dacă nu până în 2016. Vom face plângeri penale legate de trofee, care sunt ale noastre, dar au fost înstrăinate. N-au niciun act pe ele. E o nenorocire ce s-a întâmplat azi. Deciziile anterioare, de la Curtea de Apel, nu aveau nicio legătură cu speța.
În motivare, ca să-și justifice hotărârea, judecătorul dădea citate din Vechiul Testament, nici măcar din Noul Testament. Păi, ce facem, judecăm pe Vechiul Testament sau pe legea românească?! Alții au avut câștig la Curtea Constituțională, cu toate că nu aveau dreptate.
Cât despre faptul că vor să ne interzică să folosim și numele Rapid, le urez succes cu această inepție! Au uitat că ei nu se puteau numi Rapid și că prin 2018 se numeau FC R?! Că ONRC nu le dădea voie să se numească Rapid?! Tocmai fiindcă nu puteau să folosească numele de Rapid.
Păi, noi ca AFC Rapid am atacat în instanțe toate asociațiile înființate de ei care aveau cuvântul Rapid și pe multe le-am desființat. Asta e situația, nu mai e justiție în România, se fac cadouri politice! Obligatoriu înainte, sfârșitul nu e aici!”, a mai declarat Horia Manoliu.
Cine e AFC Rapid, aflată în război identitar cu FC Rapid 1923
- În 1992, secția de fotbal s-a rupt de Clubul Sportiv al Ministerului și a devenit UFC Rapid. Copos a schimbat denumirea în 2001 în AFC Rapid.
- În iunie 2016, la scurt timp după ce Copos a cedat gratuit AFC Rapid către Horia Manoliu, FC Rapid, patronată de Valerii Moraru, a intrat în faliment.
- În august 2016, Horia Manoliu a reînscris AFC Rapid în Liga 4 din București.
{{text}}