Simona Halep se va întoarce pe terenul de tenis peste câteva zile, urmând să participe la ediția a 3-a a World Tennis League, o competiție amicală, la care mai participă tenismene de top precum Aryna Sabalenka, Iga Swiatek sau Jasmine Paolini.
În perioada 19-22 decembrie, Etihad Arena din Abu Dhabi va găzdui cea de-a 3-a ediție a World Tennis League. Simona Halep îi va lua locul Barborei Krejcikova în echipa Kites, astfel că se va întoarce pe teren mai devreme decât era preconizat.
Sportiva originară din Constanța va juca alături de Nick Kyrgios, Casper Ruud și Jasmine Paolini.
Celelalte 3 echipe sunt Eagles (Stefanos Tsitsipas, Alexander Shevchenko, Iga Swiatek, Paula Badosa), Falcons (Andrey Rublev, Elena Rybakina, Denis Shapovalov, Caroline Garcia) și Hawks (Jordan Thompson, Aryna Sabalenka, Sumit Nagal, Mirra Andreeva).
Programul și sistemul World Tennis League
În primele 3 zile ale competiției, fiecare echipă va juca o singură dată împotriva fiecărei adversare. Iată programul World Tennis League:
19 decembrie: Falcons vs. Hawks
19 decembrie: Eagles vs. Kites
20 decembrie: Eagles vs. Hawks
20 decembrie: Falcons vs. Kites
21 decembrie: Falcons vs. Eagles
21 decembrie: Hawks vs. Kites
Mai departe, în 22 decembrie, vor avea loc cele două finale ale turneului. Confruntările dintre echipe constau în 4 seturi (simplu masculin, simplu feminin și două dueluri la dublu, fie masculin, fie feminin, fie mixt).
Așadar, Simona Halep va avea ocazia încă din prima zi să joace împotriva grupării din care face parte Iga Swiatek, între cele două existând o relație rece după ce poloneza a fost prinsă dopată.
Românca a criticat în mai multe rânduri decizia ITIA, reproșând o dublă măsură în modul în care au fost tratate cazul ei și cel al Igăi, iar numărul 2 mondial a răspuns spunând că fiecare caz este diferit.
Simona Halep este a doua jucătoare din România care participă la World Tennis League. În 2023, Sorana Cîrstea a făcut parte din echipa Falcons, care s-a clasat pe poziția a 3-a.
Stau și încerc să înțeleg, dar îmi este realmente imposibil să înțeleg așa ceva. Stau și mă întreb, de ce o așa mare diferență de tratament și judecată? Nu găsesc și nici nu cred că poate exista un răspuns logic. Nu poate fi decât rea-voință din partea ITIA, organizația care a făcut absolut totul să mă distrugă, în ciuda evidenței.
S-a dorit foarte tare să mi se distrugă ultimii ani din carieră, s-a dorit ceva ce niciodată nu mi-aș fi putut imagina că se poate dori.
Am crezut în bine mereu, am crezut în corectitudine, am crezut în bunătate. A fost dureroasă, este dureroasă și poate că va fi mereu dureroasă nedreptatea care mi-a fost făcută. Cum e posibil ca în cazuri identice, întâmplate cam în același timp, ITIA să aibă abordări complet diferite în detrimentul meu?
- Simona Halep
{{text}}