Știrea momentului în fotbalul românesc: Dan Șucu cumpără Genoa, ocupanta locului 13 din Serie A. Italienii au dezvăluit interesul omului de afaceri, iar sursele GSP.ro au confirmat informația. Mai mult decât atât, un anunț oficial ar trebui să vină până de Crăciun. GSP.ro are detalii-bombă de la negocierile care ar putea conduce către una dintre cele mai importante tranzacții din istoria fotbalului românesc!
Concret, tranzacția a intrat deja în linie dreaptă, mai rămân de pus la punct doar anumite detalii. În mod normal, până pe 25 decembrie va veni anunțul oficial, iar Dan Șucu va prelua ocupanta locului 13 din Serie A.
Dan Șucu, 20 de milioane de euro pentru Genoa!
Acționarul majoritar de la Rapid este gata să achite în jur de 20 de milioane de euro pentru a cumpăra formația italiană. La mijlocul tranzacției este vorba despre o schemă legală de care profită Dan Șucu.
Concret, Șucu a decis să achiziționeze o parte dintre acțiunile clubului de la acționarii mai mici. Scopul lui este de a-i elimina (dilua), iar pentru acest lucru va apela la o majorare de capital social. Ceilalți acționari mai mici nu vor putea ține pasul sau nu vor dori să completeze cu suma necesară, iar Dan Șucu va deveni acționarul majoritar al clubului.
145 milioane de euroeste averea estimată a lui Dan Șucu
Practic, vorbim despre o tranzacție într-un mediu ostil. Dan Șucu va prelua echipa „pe cai mari”, iar din informațiile Gazetei, tranzacția se va realiza prin intermediul fondului de investiții „777 Partners”, fond care este deja implicat la clubul pe care ar urma să-l preia conducătorul giuleștenilor.
De asemenea, „777 Partners” reprezintă un fond de investiții cunoscut la nivel european. A investit de-a lungul timpului la cluburi precum Standard Liege sau FC Paris. La un moment dat au fost aproape de a prelua și Everton, club de mare anvergură din Anglia, însă tranzacția s-a blocat în ultimul moment.
Ion Țiriac ar urma să facă un pas în spate
Deși italienii au vorbit despre posibilitatea ca în această afacere să fie implicat și Ion Țiriac, acesta nu va fi foarte implicat în noul proiect al lui Dan Șucu. Din informațiile GSP.ro, Dan Șucu a decis să facă o asemenea investiție la Genoa cu ajutorul lui Răzvan Raț.
De altfel, Florin Manea, impresarul lui Radu Drăgușin, explica în vara lui 2022 faptul că Răzvan Raț a jucat un rol important în transferul apărătorului la Genoa.
Răzvan RațTransferul lui Radu Drăgușin la Genoa nu s-ar fi făcut fără intervenția lui Raț. Fostul internațional român i-a făcut legătura impresarului cu patronul clubului care se afla în Serie B atunci, care ulterior l-a determinat pe Radu Drăgușin să rămână.
În schimb, Ion Țiriac nu ar urma să fie atât de implicat în acest proiect din punct de vedere financiar. Totuși, e posibil ca în ecuație să intre Florin Talpeș, CEO și cofondator al Bitdefender. Concret, Șucu a negociat cu „boss-ul” Bitdefender, iar acesta ar urma să-i ofere un răspuns în perioada următoare.
Bitdefender este un producător global de soluţii de securitate informatică Compania este astăzi prezentă în toată lumea şi astfel Bitdefender este unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti dincolo de graniţă Jucătorul a raportat în 2022 la Ministerul de Finanţe afaceri de aproape 1,5 mld. lei, mai mari cu 35% şi un profit net de 292,3 mil. lei, plus 35%.
- zf.ro
Noi nu am fost de acord de la început, am avut oferte din Serie A, din Olanda, din Belgia, dar patronul este prieten foarte bun cu Răzvan Raț. Și m-a sunat Răzvan Raț și m-a pus în legătură cu patronul, care mi-a spus: «Florine, te rog eu frumos, vino până aici să vezi ce avem pregătit pentru Radu și pentru tine și, dacă nu îți convine, poți să pleci liniștit, fără nicio problemă».
Așa că am venit la Genoa și am aflat că ei dețin cinci echipe: Standard Liege, Vasco da Gama, ceva prin Croația, și 25% din Sevillia. Deci, sunt un grup care investește foarte mult în fotbal. Am văzut dorința antrenorului și directorului sportiv pentru Radu. Directorul sportiv a fost la Leipzig și l-a dorit și acolo pe Radu înainte să semneze cu Juventus, iar când am văzut dorința acestora pentru el am zis că este o echipă bună
- Florin Manea, pentru ProSport, în 2022
Genoa era pe minus 38,8 milioane de euro la 30 iunie
Italienii au anunțat de-acum trei zile că grupul „777 Partners” a fost înlăturat din Consiliul de Administrație al clubului. Într-o ședință decisivă pentru Genoa, acționarii au aprobat bilanțul la 30 iunie 2024 pe roșu, cu pierderi de 38,8 milioane de euro, și revocarea din funcții a celor trei reprezentanți ai fondului american de investiții.
Aceștia s-au dat la o parte, lăsând loc în gestionarea clubului creditorilor A-Cap. S-au retras din Consiliul de Administrație al grupării rossoblu directorii Steven William Pasko, Joshua Craig Wander, doi dintre fondatorii holdingului, plus Adam Randall Weiss, consfințind astfel ieșirea definitivă a 777 Partners din club.
- Genoa este cel mai vechi club italian aflat în activitate. Fondat în anul 1893 și supranumit Grifonul, are în palmares nouă titluri, toate câștigate înaintea celui de-al Doilea Război Mondial (1898, 1899, 1900, 1902, 1903, 1904, 1914–1915, 1922–1923, 1923–1924), o Cupă a Italiei (1936-1937), două Coppe delle Alpi (1962, 1964) și una Anglo-Italiană (1996).
{{text}}