International   •   Campionate   •   ITALIA

Dan Șucu, „botez de pesto” după ce a cumpărat „Grifonul” » Cină la un restaurant de lux: italienii dezvăluie meniul extravagant de care s-a bucurat afaceristul

Dan Șucu, alături de bucătarul Samuele Di Murro și de regizoarea Olga Donici // foto: telenord.it

Articol de Daniel Grigore   —  joi, 19 decembrie 2024

În seara în care a fost oficializată preluarea a 77% dintre acțiunile clubului Genoa de către Dan Șucu, afaceristul român a luat cina la un restaurant emblematic din Genova, San Giorgio, unde italienii scriu că a avut parte de un „botez de pesto”, celebrul sos originar chiar din Genova, capitala regiunii Liguria.

Dan Șucu a preluat 77% dintre acțiunile clubului Genoa, cea mai veche echipă italiană încă în activitate. Omul român de afaceri a preluat inițial o parte minoritară dintre acțiuni, apoi a apelat la o majorare de capital social pentru a-și crește partea la 77%.

În total, afacerea îl costă 45 de milioane de euro, un aparent chilipir, despre care cotidianul Gazzetta dello Sport scrie că este „afacerea secolului”.

Dan Șucu, „botez de pesto” după ce a cumpărat-o pe Genoa


Miercuri seara, Șucu a sărbătorit afacerea încheiată printr-o cină în una dintre locațiile selecte ale orașului, restaurantul San Giorgio. Publicația TeleNord a relatat despre masa noului proprietar al „Grifonului”, scriind că Șucu a avut parte de un „botez de pesto”, celebrul sos originar chiar din Genova.

Sursa citată notează că „antreprenorul român a fost oaspete pentru o cină la istoricul restaurant din cartierul Foce din Genoa, care găzduiește adesea evenimente în legătură cu lumea roș-albastră”.

Jurnaliștii locali au prezentat și meniul de care s-a bucurat Dan Șucu, feluri de mâncare specifice zonei:

  • Tartar de ton cu sfeclă roșie și lime;

  • Scoici sărate cu rodie;

  • Perle de Genova cu pesto;

  • Linguine cu bottarga, un tip de icre, de obicei de chefal sau de ton, prezervate fie prin afumare, fie prin presare, sărare și uscare la soare;

  • Calamari gătiți pe cărbune;

  • Panettone San Giorgio.


Cu această ocazie, Dan Șucu s-a și fotografiat alături de bucătarul Samuele Di Murro și de regizoarea Olga Donici.

Este o mare onoare și o mare responsabilitate să devin acționar majoritar la Genoa. Să gestionezi un club de fotbal nu înseamnă doar o afacere. E ceva ce necesită o pasiune autentică pentru acest sport și un angajament față de fanii care trăiesc pentru aceste culori.



- Dan Șucu, în prima reacție după ce a preluat pachetul majoritar de acțiuni la Genoa

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.