În martie, Rapid o spulbera pe FCSB cu un 4-0 care o propulsa drept favorită la titlu în viziunea multor microbiști. Au trecut 9 luni de atunci, iar echipa din Giulești are cu totul o altă imagine.
Rapid intra atunci în play-off la 4 puncte de liderul FCSB și părea singura echipă capabilă să țină pasul. Nu a fost așa, roș-albaștrii au câștigat fără emoții cursa, iar Rapid a început declinul.
Rapid, de la aspirații la titlu, la mediocritate
Declin care continuă și azi. Rapid, dintr-o echipă cu aspirații la titlu, a ajuns un club mediocru, care se mulțumește cu 0-0 în derby-uri și care își propune să „arbitreze play-off-ul”. Ghilimelele nu sunt întâmplătoare, cuvintele aparțin antrenorului echipei, cel care dă, până la urmă, tonul în vestiar. Și vocea care exprimă cel mai bine mentalitatea care există în club.
În absența din spațiul public a lui Dan Șucu, care în culise lucra la afacerea Genoa, Marius Șumudică a avut grijă să demoleze, cărămidă cu cărămidă, imaginea clubului, pe care acționarul majoritar a construit-o în doi ani.
Dinamo - Rapid 0-0. Marius Șumudică (53 de ani), antrenorul giuleștenilor, a fost foarte entuziasmat la finalul meciului.Iar ceilalți conducători ai echipei, preocupați de un război imaginar cu presa (care, apropo, nu are nimic cu Rapid), au uitat să aibă grijă de propria ogradă.
Așa a ajuns Rapid, la final de 2024, o bombă cu ceas, care așteaptă reluarea competițiilor pentru a exploda. Scandaluri interne, conflicte între suporteri, scandaluri între suporteri și oficiali ai clubului. Toate ingredientele.
Oare Dan Șucu e mândru?
Oare Dan Șucu din decembrie 2023 ar fi mândru de cum arată Rapid în decembrie 2024? Cu siguranță că nu.
Și, mai mult ca sigur, nu e mândru de declarațiile „eu nu intru play-off să îl câștig, vreau să îl arbitrez” și „nu mă interesează că nu câștigăm cu echipele din față... Mi-aș dori să facem doar egaluri cu ele, sincer”.
Acestea îi aparțin lui Marius Șumudică, cel care i-a rugat pe jurnaliști la conferința premergătoare meciului cu Dinamo să fie oameni mai buni, că vin sărbătorile. Ei bine, asta nu e treaba jurnaliștilor, ci a prietenilor.
La final de 2024, în timp ce Rapid nu doar că stă pe loc, dar dă înapoi, o echipă din București merge în primăvara Europa League, iar alta face un salt absolut senzațional de la baraj de retrogradare la loc pe podium.
{{text}}