International   •   Stranieri   •   PREMIER LEAGUE

Radu Drăgușin, țintă pentru mercato: „Sunt 5-6 cluburi importante care l-ar vrea” » Dezvăluiri din culise despre fundașul român

Articol de Andrei Crăiţoiu   —  luni, 30 decembrie 2024

Radu Drăgușin (22 de ani) a semnat cu Tottenham pe 11 ianuarie 2024 și mai are contract cu formația londoneză până în iunie 2030. Agentul său, Florin Manea, a dezvăluit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” cum a ajuns să aleagă să joace în Premier League, deși a mai avut și alte oferte în prima parte a anului trecut.

- Drăgușin va rămâne la Tottenham?

- Deocamdată, da, sută la sută! Mai are șase ani contract. Cei de acolo nu vor să-l vândă. El se luptă pentru locul lui de titular și este un tip care o să reușească să fie titular până la urmă.

- Propuneri concrete, a venit cineva să spună că-l vrea?

- Da. Sunt 5-6 cluburi importante care l-ar vrea. Nu pot să zic că nu e etic față de cluburile respective. S-a și discutat, a apărut în ziar. Juventus, fostul lui club, l-ar dori înapoi. Discuții concrete nu se pot face.

- Juventus l-a dat ca să aibă de unde să-l ia?

- Da, se întâmplă.


- Te mai păcălești.

- Interes de pe la Napoli, dar nu este nimic concret. El fiind jucător sub contract cu Tottenham... Trebuie să ia legătura cu clubul, pe mine nu poate să mă sune sau și dacă mă sună, nu pot să zic că m-a sunat, pentru că nu e etic să sune un jucător sub contract. Bine, pe el nu-l sună nimeni, oricum, mă sună pe mine. El este foarte bine și se simte bine. Vedem! Are șase luni aici... Îi trebuie timp cum îi trebuie și lui Drăguș în Turcia. E greu să te obișnuiești.

Florin Manea: „Eu am rămas singurul impresar care nu mai iau procente de la jucători”

- În momentul când a semnat cu Tottenham tu ai luat niște bani.

- S-a făcut un contract cu Tottenham și pe o anumită perioadă iau o sumă de bani.


- De la Tottenham și de la el.

- Să zicem că și de la unul, și de la altul.

- E bună meseria asta.

- Eu am rămas singurul impresar care nu mai iau procente de la jucători. Nici peste un milion, că l-am văzut pe Giovanni. „Dom'le, peste un milion trebuie să-mi dea și mie”. Eu nu am luat. Am modurile mele să mă descurc cu cluburile să iau... Deci eu salariul lui Radu, salariul lui Drăguș nu le-am atins un euro.

- Deci ideea care e? Dacă el are, să zic, 100.000 pe lună...

- Normal trebuie să iei zece la sută. Între trei și zece la sută.

- Lună de lună?

- Nu, normal îți ia pe an. Dacă ai 3 milioane pe an, îți iei 300.000 ca impresar pe an. Un exemplu.

- Am înțeles.

- Sau sunt două tipuri. Poți să intri la transferul între cluburi, adică să iei 10% din suma de transfer. Dacă ești băiat deștept, iei 10% din suma de transfer și iei și 10% din salariul jucătorului.

25 de milioane de euroeste cota de piață pe care o are în acest moment Radu Drăgușin, conform site-ului de specialitate transfermarkt

„Niciodată n-am discutat comisionul meu înainte să mă înțeleg pentru salariul jucătorului”

- Cad diverse transferuri pentru că impresarii cer pentru ei mai mulți bani.

- Niciodată n-am discutat comisionul meu înainte să mă înțeleg pentru salariul jucătorului. Niciodată. Și nu o să cadă niciodată niciun transfer datorită comisionului meu. A fost situația care a fost și am putut să împing să ajung la suma asta mare... Dar uite, eu am făcut transferul la Genoa și n-am luat niciun ban. Deci când l-am dus de la Juventus la Genoa, eu n-am luat niciun leu.

- Știi cum e. Câștigi, pierzi, negustor te numești.

- Exact. Adică sunt momente când trebuie să lași de la tine. Primordială a fost întotdeauna cariera jucătorului. Știam că la un moment dat o să ajung să iau sumele astea, pe Radu. Și atunci am preferat totdeauna să aleg ce a fost benefic pentru cariera lui. La Genoa, eu l-am forțat să meargă. L-am convins să meargă. Nu erau toți, chiar și fratele meu. Era supărat. Ce să caută la Genoa, de la Juventus? „Bă, tu auzi că acolo vreau eu să meargă”. Am vorbit cu Radu și i-am zis, „Băi Radu, ai încredere în mine?!”. „Da”. „Te vor tare de tot. Mergi acolo!”. „Bine, Florin, merg!”. Și a ieșit la modul cum a ieșit. Acum, când are de ales între Bayern München și Totteham, nu mai pot să-l împing. L-am lăsat pe el să alegă. Am discutat împreună, pro și contra.

- Nu era mai bine la Bayern.

- Nu știu, dacă mă întrebi pe mine, poate da. Dar el a văzut-o așa și așa.

„Echipelor mari nu le place să se știe când se negociază”

- I-a plăcut lui Anglia.

- Eram deja în discuții de vreo lună de zile. Bayern a apărut în ultima clipă. Dacă ți-aduci aminte, m-ai sunat duminică seara. Am făcut un pic pe prostul și o să-ți spun și ce s-a întâmplat cu Bayern.

- Așa.

- Bayern mi-a zis că nu trebuie să afle nimeni. Eu vorbisem cu ei vineri. M-ai sunat duminică seara.

- Eu aflasem din Germania.

- Bravo! Eu imediat după ce am închis cu tine, i-am sunat pe cei de la Bayern. „Vedeți că s-a spart la voi știrea! Să nu mă luați pe mine după aia, că am dat-o eu. Vezi că m-a sunat un jurnalist român. Cel mai important. Și are știrea. O să apară”. Și-au zis: „Bine! Acum am înțeles. Spune că nu știi nimic”. A apărut știrea și-am spus că nu știu nimic! Pentru că echipelor mari nu le place să se știe când se negociază. Și atunci poate să cadă un transfer din cauza...

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.